Vakantieherinneringen

geplaatst in: 196 | 10

Drie weken zomervakantie met z’n 4, dat is genieten. We zoeken mooie plaatsen in België op. Eerst zalig zonnige dagen aan de kust, nadien verkennen we de streek van Viroinval in de ardennen.
In de lees-verder link hieronder verzamelden we enkele herinneringen.

De vakantie sluiten Zé en ik samen af op fietstocht met Cyclant tijdens de Museumnacht. De tocht “Antwerpen uit de boeken” gidst langs mooie plekjes. We ontdekken poëzie in de stad en bezoeken de prachtige Erfgoedbibliotheek. We staan stil en leren meer over plaatsen waar we anders gewoon voorbij rijden.

Wil je Antwerpen eens op een orginele manier doorkruisen, dan zijn de fietstochten van Cyclant een echte aanrader! Ben je alleen, met het gezin, onder vrienden of met collega’s? Wil je aansluiten bij een bestaande tour, of zoek je een op maat gemaakte rondleiding? Er kan erg veel. Ga zeker eens op hun website of facebookpagina naar de verschillende mogelijkheden kijken.

De batterijen zijn hier weer helemaal opgeladen, vanaf nu back to reality!

Lees verder

Herfst

geplaatst in: 196 | 2

Wij zetten de herfst goed in en genieten van het nieuwe seizoen. Bladeren die goudgeel en rood kleuren, het maakt (bak)fietsen naar school of werk extra mooi. We genoten vorige week ook volop van enkele dagen herfstvakantie met z’n 4. We bleven thuis en vulden de dagen met veel quality time zoals afspreken met grote en kleine vrienden bijvoorbeeld. Daarbij zelf kunnen bijpraten en zien dat alle kindjes intussen fijn samen spelen, heerlijk!

We planden ook een bezoek aan de boekenbeurs die dit jaar in het teken van kinder- en jeugdliteratuur staat. We keken er naar “De Live Lezershow” van Dimitri Leue. Een vrolijk gek muzikaal uurtje in het teken van boeken en met alle kinderen meermaals op het podium. Leni voelde zich helemaal in haar nopjes! Marte was op haar beurt grote fan van alle rekken met kinderboeken en strips op de beurs zelf. Zagen we ze even niet meer staan, dan vonden we haar steevast zittend op de grond terug met een boek op haar schoot. Als kers op de taart gingen we met twee écht gesigneerde boeken naar huis.

Het begin van de herfst doet mij ook altijd op zoek gaan naar toneelvoorstellingen voor kinderen. Je vindt ze in alle maten en kleuren: voor peuters, kleuters of lagere school publiek; het aanbod voor alle doelgroepen is groot. In de herfst en de winter probeer ik elk jaar enkele voorstellingen vast te leggen.
Vorige week gingen we naar De Reuzenperzik van Roald Dahl in het Fakkelteater kijken. Marte en Leni keken hun ogen uit en waren na afloop allebei even enthousiast. Aangezien we helemaal in relax-modus vertoefden, namen we onze tijd om na de voorstelling de zaal uit te gaan. Ons getreuzel leverde onverwacht nog een leuke foto op, want Marte en Leni mochten nog snel even poseren samen met de bewoners van de reuzenperzik!

Ben je nog op zoek naar een toneelvoorstelling om met kinderen te zien? Vorig jaar hebben wij het Ijskristal van Snowakije in het Fakkelteater gezien. Dit jaar wordt die voorstelling voor het derde jaar op rij hernomen. Een echte aanrader voor een leuke familieuitstap in de kerstvakantie.

Kennen jullie nog andere leuke kindervoorstellingen? Laat gerust iets weten; nieuwe theatertips worden hier altijd gesmaakt!

2 meisjes

geplaatst in: 196 | 0

2 meisjes op het strand
we maken samen bloemen
uit felgekeurd papier
hun winkel heeft succes

2 meisjes aan de zee
ze bouwen zandkastelen
ze wachten op het tij
hun fort houdt (even) stand

2 meisjes aan het water
ze springen over golven
spetteren urenlang
trotseren vlot de baren

2 meisjes op vakantie
ze gaan op uitstap
fietsen op de dijk
hun haren in de wind

En wij? Wij waren er ook en genoten dubbel en dik samen met onze meisjes. Mooie herinneringen aan een top-vakantie.
Enkele dagen samen met Mams en Paps, een bezoekje van Moeke, af en toe een uitstapje door de duinen, naar Theater aan Zee of het Bakkerijmuseum, maar vooral veel zon, zee & strand. Meer moest dat niet zijn.

Het fototoestel bleef vaak aan de kant, omdat we gewoon genoten van de tijd met elkaar en dat was heerlijk. Uitstapjes documenteerden we wel een beetje. Sweet memories via de link hieronder.

Lees verder

Boerderij21

geplaatst in: 196 | 1

2 jaar geleden gingen we samen met Moeke een weekend naar de Zandput. We logeerden enkele dagen op de boerderij en hielden daar erg leuke herinneringen aan over. Vorig weekend deden we dat graag nog eens over. Deze keer trokken we naar een andere streek en een andere boerderij maar we waren er opnieuw even helemaal tussenuit.

Bij Boerderij21 in Everbeek kan je een appartementje huren met 2 kamers, een eigen zithoek en keukentje. Een formule die ons blijft aanspreken.

Wandelen in het glooiende landschap, boeketten bloemen verzamelen, helpen op de boerderij en een bezoekje aan Pairi Daiza; ’t stond allemaal op het programma. De ene activiteit al drukker dan de andere. Het leek wel of we het dierenpark op de meest drukke dag van het jaar bezochten… Maar net zoals 2 jaar geleden genoten we. We sloten we het weekend af met een héérlijk boerderij-ontbijt om de aankomende verjaardag van Moeke al te vieren.

We laten het op onze vakantielijst staan zo’n logeerpartij op een boerderij. Vooral Marte is er helemaal weg van en keek elke dag zó uit naar het eten geven van de dieren. Leni was in het begin minder enthousiast over het helpen bij de koeien, maar overwon haar angst en liep de laatste dag ook alleen door de stal.

En omdat bij fijne herinneringen ook foto’s horen:

En omdat foto’s selecteren niet mijn sterkste kant is – via de link hieronder nog enkele bijkomende sfeerbeelden…

Lees verder

Tulpen

geplaatst in: 196 | 0

Zondag, laatste dag van de vakantie en wij waren samen met vele anderen in Berendrecht op de Tulpenpluk. Een heerlijk gezellige, zonnige middag met een eendenstoet, het kiezen van de mooiste bloemen, spelen in het kinderdorp en een ritje met de huifkar. De ideale afsluiter van een fijne paasvakantie. Doen we dat volgend jaar gewoon nog eens over, zus?

Op ontdekking

geplaatst in: 196 | 1

Vorig weekend, start van de paasvakantie en wij waren aan zee. Zondag was een prachtige dag, ideaal om samen met Mams een nieuw stukje duinen te verkennen. De duinen hebben altijd al een magische aantrekkingskracht op onze meisjes uitgeoefend. Eens in de duinen zijn ze onvermoeibaar, wordt er geklommen, gegleden en gekropen. Er komen fantastische verhalen naar boven en heerlijke rollenspelen worden bedacht; fantasie draait op topsnelheid.

We werden een beetje stil van deze plek. We waren er bijna alleen, keken onze ogen uit en bereikten aan het einde van onze tocht de zee.

In de zomer ga je ons er zeker opnieuw terugvinden. We zetten alvast ook een duinenwandeling op het programma. ’s Ochtends vertrekken met picknick en dan kijken hoe ver we door de duinen kunnen wandelen. Gelukkig is er nadien de kusttram om ons opnieuw naar Tureluur te brengen. Want eens de duinen uit, gaat ook het licht bij Marte en Leni uit. Dan zorgen we best dat we zonder al te veel omwegen thuis geraken om daar 2 zandmannetjes opnieuw tot meisjes te transformeren.

Bootje varen

geplaatst in: 196 | 1

De laatste 2 weken van de vakantie mochten Marte en Leni bij Moeke gaan spelen. En speelweken werden het! Ondanks het weer dat het soms liet afweten volgde het ene uitstapje het andere op: Aquatopia, de bib, de markt, de boot,… De meisjes brachten schitterende verhalen mee naar huis.

Eén van de verhalen waar nog lang over gepraat zal worden is het bezoekje aan de boot. Een heerlijke middag werd het; het bewijs kregen we op foto:

Bedankt Moeke voor het fantastische vakantie-einde!

Sfinks

geplaatst in: 196 | 0

Intussen zijn we opnieuw thuis, maar de vakantie loopt nog even door. Voor de meisjes althans, wij hebben met z’n 3 nog een extra weekje verlof samen. En dat zetten we vandaag al vrolijk in met een bezoek aan het kinderdorp op Sfinks. Een warme, maar heel leuke namiddag: verhalen luisteren, schminken, muziek maken en knutselen. Prinsesjes kropen nadien moe maar heel tevreden in hun bedje. Volgend jaar gaan we nog eens! Wie gaat er mee : – )?

 

Afsluiten

geplaatst in: 196 | 0

Onze vakantie aan zee zit er op. We startten 2 weken geleden een beetje in mineur met Marte die enkele dagen stevige koorts had. Gelukkig ging ook dat voorbij en konden we nadien écht op vakantiemodus overschakelen.

Zon, zee & strand: ook dit jaar opnieuw de ideale combinatie om batterijen op te laden. Bloemenwinkels floreren, duinen worden grondig verkend, Barbapapa huizen duiken op in het zand, zwemmen in zee, afspreken met vrienden, veel fietsen en vooral alles nemen zoals het komt! Alleen dat laatste al zorgt voor heerlijke rust.

We deden het zooo rustig aan, dat we zelfs vergaten om enkele leuke foto’s te trekken. Dat doen we volgende keer beter!

2014-07-21 15.44.43 (Large)

 

Poppies

geplaatst in: 196 | 0

Vandaag bezochten we het klaprozenveld in Koksijde. Een mooi fietstochtje vanuit Tureluur. Marte fietst zelf en doet dat elke keer beter en beter.

Bij aankomst is iedereen meteen helemaal weg van de plek. ’t Is heerlijk om door het veld te wandelen, om ter snelst te lopen, maar ook om even uit te rusten en stil te staan bij de symboliek van de klaprozen. Een echte aanrader!