Nieuw Kiindje

geplaatst in: 196, naaisels | 3

2018 wordt een jaar om uit te kijken naar een nieuw kindje: mijn metekindje! Nog heel even aftellen naar eind maart. D-day komt er intussen met rasse schreden aan… En wat is het heerlijk, zo’n nieuw babietje op komst.

Natuurlijk is dit ook het ideale excuus om me eens te verdiepen in het maken van babykleding. Een kruippakje, dat maakte ik bijvoorbeeld nog nooit, en het leek me het ideale kerstcadeautje voor dat metekindje-in-spé. Ik kies voor het Kiind patroon en voeg wat extra ruimte voor de pamperpoep toe op basis van de tips van Petrol & Mint.

Het naaien met babymaten is toch even aanpassen; het ineen zetten van al die mini-onderdelen verloopt bij momenten met wat gefoeter. Ik slaag er zelfs in om de drukknopen eerst verkeerd te plaatsen. Zucht… Uiteindelijk komt het goed dankzij de aanmoedigingen, tips & tricks tijdens ons Naaiskaffee. Met de allerlaatste restjes van de stof maak ik nog net een paar bijpassende sloefjes. Die naai ik zonder noemenswaardige problemen in elkaar. Ik begin zowaar te wennen aan die kleine maatjes.

Nu alleen hopen dat dat kersverse kindje bij de geboorte perfect in maatje 56 past. Benieuwd ben ik, heel benieuwd naar dat kleintje <3.

Gratis patroon kruippakje: Kiind
Gratis patroon sloefjes: Bloome Copenhagen
Stof: Blue bears tricot van Babarum

3 Responses

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.