Wasberen voor het Berrefonds

geplaatst in: 196, naaisels | 5

In februari lanceert Sharon van Zonen09 een oproep: ze is op zoek naar foto’s van Zonen09 creaties om haar nieuwe businesskaartjes te personaliserenen. Ze zoekt daarbij zowel jongens- als meisjesversies van alle patronen.
Vorig jaar maakte ik op naaiweekend voor Marte een omkeerbare Ole sweater met rits. Marte is er vanaf dag 1 verzot op en ik besluit om haar foto in te zenden. En wat blijkt: onze foto wordt geselecteerd en prijkt nu op hele mooie kaartjes die Zonen09 mee promoten. Marte blinkt van trots wanneer ik het haar vertel. En ik kan haar geen ongelijk geven :-).

Na het maken van Martes trui is er van de wasberenstof nog een klein stukje over. Voor dat hele zachte sweaterstofje zoek en vind ik de ideale bestemming. Ik maak het goede voornemen om in 2016 mijn restjes stof te verwerken tot spulletjes voor het Berrefonds. Het Berrefonds is een vzw die ouders steunt van kindjes die tijdens of kort na de zwangerschap overlijden. Ze zorgen ervoor dat de ouders iets tastbaars van hun kindje mee naar huis kunnen nemen. Zo maken ze herinneringsdoosjes die voor elk kindje uniek zijn. Ze zorgen verder ook voor mutsjes, hemdjes & wikkeldekentjes, maar organiseren ook praatgroepen en bijeenkomsten. Op hun website en Facebookpagina vind je alle info terug over wat ze allemaal doen.

Alle instructies voor het maken van de zelfgemaakte spulletjes vind ik op de website. Bij het afprinten van de patronen besef ik pas hoe klein sommige truitjes zijn, en ben ik eens zo gelukkig met onze 2 gezonde dochters. Ik kan alleen maar hopen dat mijn bonte stapel truitjes en dekentjes een heel klein beetje steun kan betekenen voor ouders die minder geluk hebben dan wij.

Wil je graag zelf ook aan de slag gaan voor het Berrefonds? Dat kan! Op 28 en 29 mei wordt de jaarlijkse naaimarathon in Zandvliet georganiseerd. Alle info vind je hier en hier.
Je kan ook gewoon thuis zelf aan de slag met restjes stof en dan vind je alle info en de juiste patronen hier terug.

Gezelligheid troef

geplaatst in: 196, naaisels | 2

Het blijft toch één van mijn favorieten: babyspullen maken. In dat gamma probeerde ik nog eens een nieuw patroon uit; het vlinderdeken uit het eerste boek Stof voor durf-het-zelvers. ’t Was snel beslist – het patroon komt mee in mijn top-3 voor babygeschenken terecht. Zo’n heerlijk zacht wikkeldekentje dat je ook nog eens heel vlot in de Maxi Cosi kan gebruiken; de perfecte combinatie!

Deze versie doet meteen dienst als geboortegeschenk en werd daarom ook aan een “praktische test” onderworpen. De Maxi Cosi werd ergens van hoog op zolder gevist [wat een herinneringen…] en Leni’s popje deed dienst als model. Het patroon doorstond de test met glans: het dekentje is heel handig vast te gespen en ’t ziet er zooo gezellig uit! Ideaal voor dutjes thuis en onderweg.

Patroon: vlinderdeken uit SVDZ1
Stof buitenzijde: Seashore Shelly – M – Diepblauw van Soft CactusOeko-Tex gecertifiëerd en daardoor ideaal in gebruik bij baby’s en kinderen
Stof binnenzijde: Nicky velours via Stoffenpektakel