Cupcakes & Candy

geplaatst in: 196, naaisels | 10

De Candy jurk uit LMV stond al even op mijn to do lijstje. Het patroon bleef echter lang aan de kant liggen wegens mijn koudwatervrees voor tricot. Maar toen zag ik de cupcakes stof van Lucy has a Secret bij MonDepot en was de link snel gelegd. Een zoet kleedje zou ik maken. Voor Leni.

Eens vertrokken, was er geen stoppen meer aan. Marte kreeg op haar beurt een heerlijk zachte variant aangemeten. Opnieuw in een stofje van MonDepot, deze keer een jogging stof uit de BABA-collectie. Met een beetje verbeelding kan haar kleedje doorgaan als de kersjes-op-de-taart versie.

Hoe meer ik met rekbare stoffen werk, hoe enthousiaster ik word. Dat onthoud ik voor een volgend project en ga dan (hopelijk) met minder twijfels van start…

Het originele Candy-patroon laat sommige zomen onafgewerkt. Dankzij de tips en het advies van Barbara voorzag ik in mijn versies meestal wel afwerking: biais aan de hals en een zoompje aan zowel het zak- als het rokdeel en aan de mouwen.
Bij een volgende versie volg ik ook de tips van Oon: rokdeel ietsje langer, bovenstuk enkele centimeters korter én gedubbelde mouwen.

Ondanks de aandachtspuntjes voor volgende versies zijn alle meisjes hier in huis toch al behoorlijk tevreden met deze nieuwste “sweet little dresses”!

Patroon: Candy jurk uit La Maison Victor
Stof cupcakes: Lucy has a Secret – cupcakes blue bij Mondepot
Stof bolletjes: BABA – Lucy Ball Jogging bij Mondepot

10 Responses

 1. Katleen

  Veerle, ik kan geen algemene comment geven op je creaties, dus post ik hem hier onder de cupcakes & candy…
  Ik had al vaker creaties van jou gezien, en ik weet al langer dat je door het naaien gebeten bent.
  Maar nu heb ik dus ook deze ‘made by V’ pagina ontdekt… Het is gewoon super wat je allemaal maakt!!!!
  Je doet dat fantastisch, en er ligt duidelijk ook overal veel zorg en liefde in!
  Ik krijg zelf echt ook de kriebels om zelf aan de slag te gaan, maar heb toch wel serieuze twijfels of ik de juiste talenten heb…
  moest het zo ver komen, ik laat het je zeker weten 😉
  En jij… blijven gaan!!!

  • Veerle

   Ik kan het alleen maar aanraden, Katleen. Gewoon doen en dan ondervind je snel of het je ligt. We spreken anders eens af om samen van start te gaan?

 2. Angela Janssen

  Ik vind dit zo’n super leuk jurkje, maar het lukt me maar niet om aan het patroon te komen, ook niet via de site va La Maison Victor. Is er alsjeblieft iemand die mij hieraan kan helpen? Zou.mij en mijn kleindochter heel erg blij maken! Vr.gr.Angela Janssen

  • Veerle

   Dag Angela, het is inderdaad een heel erg leuk patroon. Je kan het tijdschrift La Maison Victor in erg veel bibliotheken ontlenen. Misschien kan je daar eens navraag doen?
   Succes met de zoektocht!

 3. lianka

  Hoi Veerle,

  Wat een leuk jurkje! In welk nummer stond deze, online is hij namelijk niet meer verkrijgbaar.

  Groet, Lianka

  • Veerle

   Dag Lianka

   Bedankt voor je complimenten :-). Het patroon van de Candy Dress vind je in de LMV editie Lente 2014.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.