Girls & diamonds

geplaatst in: 196, naaisels | 0

Enkele weken geleden zag ik deze blogpost voorbij komen en ik was meteen gecharmeerd. Zelf stoepkrijt maken leek me een erg leuk idee. Onze meisjes verslinden in de zomer immers het ene doosje na het andere. Stoepkrijt in een speciale vorm zou sowieso enthousiast onthaald worden. Mooie krijtjes zouden ook dienst kunnen doen als cadeautje wanneer we ergens op bezoek gaan. Altijd fijn om het lijstje “zelfgemaakte cadeautjes” verder te kunnen aanvullen.

De workshop bleef door mij hoofd spoken, dus hakte ik een knoop door. Samen met Birgit schreef ik me in. Die avond tekenden we mallen, plakten deze aan elkaar en goten nadien enkele (berg)kristallen en diamanten krijtjes.

Toegegeven, je moet houden van wat geprul tijdens het productieproces, maar ik vind het heerlijk. Dit weekend plan ik om thuis zelf nog eens aan de slag te gaan, want intussen werden de eerste diamanten door Marte en Leni getest en helemaal goedgekeurd. En binnenkort hebben we nog enkele bezoekjes op de planning staan waar nog cadeautjes voor kunnen gemaakt worden…

De mallen van de kristallen en diamanten zijn te koop via de Krantenkapper.
De workshop werd in de Kruitfabriek in Vilvoorde georganiseerd door Anne en Gwen.
Enkele sfeerbeelden van de avond zelf en een werkbeschrijving vind je hier.