Make-over

geplaatst in: 196 | 1

Wat een likje verf al niet kan doen… De voorbije week gaven we onze benedenverdieping een nieuwe verflaag. Marte en Leni gingen een weekje aan zee logeren, zodat wij ’s avonds na ’t werk meteen aan de slag konden.

Weg met alle bruin en beige. In de plaats kwamen “white blur”, “blue pinguin” en “comfy yellow”. Een nieuw kleurtje in combinatie met de verdwenen schouw en wat rondschuiven met meubilair: wat een verschil is dat! De late werkavonden zijn meteen vergeten wanneer we nu in onze zetel neerploffen.

Nu is ’t een kwestie van ook de resterende werkjes de komende weken nog af te ronden: plinten en losse deurstijlen schuren & schilderen; de houten deuren van de gang moeten nog helemaal onder handen genomen worden, stopcontacten en schakelaars plaatsen en tot slot ook nog naar gordijnen en verlichting kijken. To be continued…

Foto’s volgen eveneens – worden bij voorkeur getrokken met een beetje zon die binnenschijnt…
Een sneak preview naar een heel gelijkaardig kleurenpallet vind je alvast hier.

Kriebels

geplaatst in: 196 | 1

Soms krijg je kriebels, en wij kregen stilaan de kriebels van onze benedenverdieping. Die was na 7 jaar wel eens toe aan wat opfrissing. Dan maken we meteen maar van de gelegenheid gebruik om de ongebruikte schouw te verwijderen, dachten we. Zo slaan we 2 vliegen in één klap.

Een dagje breken, 2 auto’s richting ecopark en heel wat stof bijeen vegen later hebben we al helemaal zin in het eindresultaat! Intussen zijn ook de nieuwe verfkleuren bijna gekozen, de muur wordt binnenkort bezet, de eindmeet komt stilaan maar zeker in zicht.

Bedankt ook voor alle helpende handen tijdens het breken of het wegbrengen van puin!

 

Vibrant pink girl

geplaatst in: 196 | 0

Long time no post, maar intussen hebben we niet stil gezeten. De kinderkamers krijgen een make-over. Martes kamer is als eerste zo goed als af. Het resultaat mag er zijn, al zeggen we het zelf. Ook Marte is best wel tevreden met haar oranje-roze kamer. Ze slaapt als een roosje tussen haar lievelingskleuren.

Wijzelf staan weer iets verder in het “doe-het-zelven”, plinten schilderen en bevestigen, gordijnen naaien, nachtkastjes ontwerpen & schilderen,… Alleen de deur heeft nog een witte laag nodig, maar dat is een projectje voor de zomer. Nu eerst op naar Leni’s koninkrijk!

kamer Marte

Hamertje & beiteltje

geplaatst in: 196 | 2

Lentekriebels gaan dit jaar gepaard met afbraak-kriebels… De paasvakantie heeft ons ook aangezet tot het slopen van de schouw op de eerste verdieping. Leni slaapt eigenlijk nog niet in haar defintieve kamer, want die moet eerst nog een renovatie-beurt ondergaan. Bij deze zijn we daar stilaan aan begonnen.

Intussen is de schouw helemaal afgebroken en brachten we al de nodige bezoeken aan het ecopark. Nog op de TO-DO lijst afbraak: betonnen voet van de schouw uitbreken, stenen van de schouw wegbrengen, plafond verder afbreken en een stukje bezetting verwijderen. We houden ons wel bezig de komende weekends!

 

Water, véél water…

geplaatst in: 196 | 0

Gelukkig nog geen toestanden zoals in New Orleans, maar toch al de moeite:

Gisteren tijdens het onweer stond de straat hier blank… Jammer genoeg bleef onze kelder ook niet gespaard. Vandaag staan nog enkele emmertjes water dragen op het programma, want het water trekt toch niet voldoende zelf weg zoals eerst gehoopt.  Eén voordeel: een opgeruimde kelder in het vooruitzicht. Containerpark – here we come!

Wist je dat… [part 7]

geplaatst in: 196 | 0

~ Leni intussen 3 maand oud is en Marte bijna 2,5 jaar wordt
~ Leni groeit als kool en al 61 cm meet en bijna 7 kg weegt…
~ Leni stilaan toch een heel klein beetje begint te tutteren
~ Marte aan de échte potjestraining begonnen is en dat al super flink doet
~ Leni haar 12-weken sprong doorworsteld heeft
~ Leni gelukkig ook haar ritme heeft teruggevonden en de nachtjes opnieuw doorslaapt
~ Leni een krak wordt in flesjes poedermelk drinken
~ Marte in korte zinnetjes begint te praten
~ Marte in september naar school gaat
~ Leni haar eerste boekjes fascinerend vindt
~ de kamers van de meisjes een beetje “gepimpt” werden met stickers

Zandbak

geplaatst in: 196 | 0

De voorbije dagen werd onze tuin lichtjes verbouwd. Dankzij de gulle bijdragen voor Leni’s geboorte, werd een zandbak aangekocht en in de tuin geïnstalleerd. Het houten geheel kwam in een zelfbouwpakket met bijhorende handleiding. Het heeft wat tijd en energie gevraagd om van de planken een zandbak te maken, maar het resultaat mag er wezen. De zandbak, ingegraven in de tuin, met 2 zitbankjes, een deksel en een parasol (zodat spelende kindjes in deze temperaturen niet meteen helemaal rood zouden verbranden).

Marte is helemaal verkocht en vindt het gewéldig om in het zand te spelen! En uiteraard moeten mama, papa en Leni daar ook van meegenieten!

Wie zich geroepen voelt is dus zeker welkom om ook mee in onze zandbak te komen spelen!

Tweede verdieping – opbouw!

geplaatst in: 196 | 0

Sinds vorige week maandag is het zover: de opbouw van de tweede verdieping is van start gegaan! De werken gaan behoorlijk vooruit – intussen staan alle binnenmuren opnieuw recht, elektriciteit en verwarming zijn verlegd, buitenmuren en dakconstructie werden ook langs binnen verder afgewerkt.

De foto’s hieronder geven de fases weer die we intussen al doorliepen:
1. Hoe gingen we van start? Een volledig lege bovenverdieping.
2. Dan werden de gyproc profielen geplaatst, de platen bevestigd en vorig weekend isoleerden we zelf nog de buitenmuren (’t is te zeggen – ikzelf keek ernaar en zag dat het goed was – Zé, Jonas en Michael waren in de weer met het puzzelen van het isolatiemateriaal).
3. En tot slot; heel wat m² gyproc later ziet het er intussen ongeveer zo uit:

We zien het dagelijks vooruit gaan en da’s toch geruststellend. We hebben immers een redelijk strakke deadline die we graag zouden halen…

Tweede verdieping: afbraak, deel één

geplaatst in: 196 | 0

De volgende stap in het verbouwproces, dat eigenlijk al in augustus van start is gegaan, is het afbraakwerk.

Alle bestaande muren en plafonds werden eruit gesloopt, met de nodige ontdekkingen tot gevolg. Zo bleken er drie plafonds onder elkaar te hangen (wat verklaart waarom een raam vooraan niet meer open kon zonder tegen het plafond te schuren), en kwamen er de nodige asbesthoudende platen en leien tevoorschijn. Allemaal niet ideaal, vandaar heel wat afbraakwerk!