Poppengekte

geplaatst in: 196, naaisels | 2

Onze meisjes hebben eigenlijk nooit echt veel met poppen gespeeld. Leni al meer dan Marte, maar ook bij haar durfde de poppenvriendschap al wel eens overwaaien. Onlangs waren beide dochters plots wél helemaal enthousiast en sinds kort hebben we zelfs twee nieuwe poppen in huis…Special guests als het ware, want we maken deze exemplaren zelf.

Ik ontleen het boek De poppen van tante Hilde uit de bib en eens de meisjes dat gezien hebben, zijn ze niet meer te stoppen. Het staat meteen vast: ze willen allebei hun eigen pop (mee helpen) maken. Wanneer je onze dochters een beetje kent, zie je trouwens meteen van wie welke pop is :-). Marte kiest om eentje te maken die zo veel mogelijk op haar lijkt. En Leni gaat voor een exemplaar uit het poppenboek waar ze meteen zot van is (en die ook een beetje van haar wegheeft).

Heerlijk was het om de poppen in elkaar te steken. Marte en Leni kiezen alle details zelf mee uit. Daardoor hebben deze exemplaren kleedjes die je aan en uit kan trekken, en haren uit wol waarvoor ik meteen met pruikjes aan de slag moet… Dat laatste lukt wonderwel dankzij de duidelijke uitleg in het boek! Intussen is er ook een eerste aanzet van een poppen-garderobe. Op de to-do-lijst staan verder nog schoentjes, pyjama’s en nog meer kleedjes.

Intussen werd al véél met de poppen gespeeld en kregen ze allebei een naam (Marie herken je aan haar vlechtjes; Maralie heeft kortere haren). Het verschil met vroeger? Zelf je pop helpen naaien en mee beslissen, doet het ‘m denk ik. Want zowel Marte als Leni tekenden mee patronen, knipten stof en naaiden ook effectief mee armpjes en beentjes. ’t Is geweldig om dan nu hun spel vanop afstand te zien en te horen welke avonturen die poppen allemaal beleven…

En dan te bedenken dat deze poppen eigenlijk een “testproject” waren voor een derde exemplaar. Maar daarover binnenkort meer!

De komende tijd zal het hier misschien af en toe ook wat stiller zijn. Door de start op een nieuwe job en het vooruitzicht van een stevige verbouwing, is het soms nodig om keuzes te maken qua tijdsinvestering. Daardoor moet de creatieve kriebel bij momenten (tijdelijk) even wijken – of op andere fronten ingezet worden :-).

Patroon: de poppen van tante Hilde, Hilde Cuppens
Stof: roze (note to self: mag in het vervolg nog iets meer huidskleur zijn!) – Atelier ’t Leerke
Andere stof en wol: allemaal gerecupereerd uit de restjesbak

2 Responses

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.