Gekende recepten

geplaatst in: 196, naaisels | 4

Pamperzakjes zijn het ideale project voor restjesverwerking en bijgevolg ook de ideale partner bij het opruimen van mijn stoffenkast. Met twee lapjes stof van 53 x 27 cm kan je al aan de slag. Ik gebruik bij het ineen zetten nog altijd de fantastische handleiding van Eloleo.

De voorbije maanden heb ik de nodige exemplaren gemaakt voor babietjes uit onze eigen vriendenkring. Bijkomend heb ik het geluk dat in de vriendenkring van mijn ouders ook heel wat kleinkinderen geboren worden. Die worden tegenwoordig ook vaak van een gepersonaliseerd pamperzakje voorzien. Een heel fijn snel-klaar-projectje. En helemaal leuk wanneer het lukt om het zakje op het geboortekaartje af te stemmen. Ze blijven met stip op mijn favorietenlijstje staan, die pamperzakjes.

Patroon: pamperzakje via tutorial van Eloleo
Stoffen: restjes uit de stoffenkast
Flock- en flexfolie via Hotfix Studio met meteen ook een online gebruikshandleiding

Pamperzakje

geplaatst in: naaisels | 0

Onlangs haalde ik nog eens een beproefd recept van onder het stof: de pamperzakjes. In onze kennissenkring werden 2 kersverse meisjes geboren en zij kregen als geboortegeschenk een pamperzakje cadeau.

’t Was al even geleden dat ik nog zo’n zakje maakte. Maar ik blijf absolute fan van eenvoudige patronen die tot leuke, praktische spullen leiden. Details over dit patroon vind je bij Eloleo.

Patroon pamperzakje via Eloleo
Stof vosjes via Stoffenverkoop Kapellen
Stof roze: Granny’s tiles Soft Cactus via stoffenspektakel

’t Is zover!

geplaatst in: 196, naaisels | 0

…ik ben ook gebeten door de crea-koorts. Na het ineen flansen van de nieuwe gordijnen voor Martes kamer (onder deskundig advies van Mams uiteraard), bleef het kriebelen. Misschien moest ik maar eens op zoek gaan naar wat meer concrete naaiprojectjes? Intussen werd er al een kleine voorraad stofjes aangekocht, enkele handige attributen aangeschaft en Mams’ naaimachine geschaakt. Het internet werd afgeschuimd; je vindt er een zondvloed aan info, advies & tips. En zie, de eerste 2 basis spullen rolden van onder de naaimachine.

Een pamperzakje voor kleine Pieter:

En een zakje waar Marte haar pony-spullen in kan opbergen:

De patroontjes zijn te danken aan Eloleo en Madame Zsazsa.