Make-over

geplaatst in: 196 | 1

Wat een likje verf al niet kan doen… De voorbije week gaven we onze benedenverdieping een nieuwe verflaag. Marte en Leni gingen een weekje aan zee logeren, zodat wij ’s avonds na ’t werk meteen aan de slag konden.

Weg met alle bruin en beige. In de plaats kwamen “white blur”, “blue pinguin” en “comfy yellow”. Een nieuw kleurtje in combinatie met de verdwenen schouw en wat rondschuiven met meubilair: wat een verschil is dat! De late werkavonden zijn meteen vergeten wanneer we nu in onze zetel neerploffen.

Nu is ’t een kwestie van ook de resterende werkjes de komende weken nog af te ronden: plinten en losse deurstijlen schuren & schilderen; de houten deuren van de gang moeten nog helemaal onder handen genomen worden, stopcontacten en schakelaars plaatsen en tot slot ook nog naar gordijnen en verlichting kijken. To be continued…

Foto’s volgen eveneens – worden bij voorkeur getrokken met een beetje zon die binnenschijnt…
Een sneak preview naar een heel gelijkaardig kleurenpallet vind je alvast hier.

Kriebels

geplaatst in: 196 | 1

Soms krijg je kriebels, en wij kregen stilaan de kriebels van onze benedenverdieping. Die was na 7 jaar wel eens toe aan wat opfrissing. Dan maken we meteen maar van de gelegenheid gebruik om de ongebruikte schouw te verwijderen, dachten we. Zo slaan we 2 vliegen in één klap.

Een dagje breken, 2 auto’s richting ecopark en heel wat stof bijeen vegen later hebben we al helemaal zin in het eindresultaat! Intussen zijn ook de nieuwe verfkleuren bijna gekozen, de muur wordt binnenkort bezet, de eindmeet komt stilaan maar zeker in zicht.

Bedankt ook voor alle helpende handen tijdens het breken of het wegbrengen van puin!

 

Tweede verdieping: na!

geplaatst in: 196 | 0

Nu we bezig zijn met wat verbouwwerken op de eerste verdieping, viel het me op dat er eigenlijk nog geen resultaat van de verbouwingen van de tweede verdieping opstond! Hoog tijd om die leemte in te vullen dus.

Intussen is alles al dik anderhalf jaar klaar (ingebruikname 12 maart 2011, om exact te zijn), maar zoals dat gaat zijn er nog enkele kleine dingetjes af te werken. Voornamelijk de toekomstige douchekamer, die nog volledig onafgewerkt is, tenzij de plannen op dat vlak nog veranderen!

Hamertje & beiteltje

geplaatst in: 196 | 2

Lentekriebels gaan dit jaar gepaard met afbraak-kriebels… De paasvakantie heeft ons ook aangezet tot het slopen van de schouw op de eerste verdieping. Leni slaapt eigenlijk nog niet in haar defintieve kamer, want die moet eerst nog een renovatie-beurt ondergaan. Bij deze zijn we daar stilaan aan begonnen.

Intussen is de schouw helemaal afgebroken en brachten we al de nodige bezoeken aan het ecopark. Nog op de TO-DO lijst afbraak: betonnen voet van de schouw uitbreken, stenen van de schouw wegbrengen, plafond verder afbreken en een stukje bezetting verwijderen. We houden ons wel bezig de komende weekends!

 

Tweede verdieping – opbouw!

geplaatst in: 196 | 0

Sinds vorige week maandag is het zover: de opbouw van de tweede verdieping is van start gegaan! De werken gaan behoorlijk vooruit – intussen staan alle binnenmuren opnieuw recht, elektriciteit en verwarming zijn verlegd, buitenmuren en dakconstructie werden ook langs binnen verder afgewerkt.

De foto’s hieronder geven de fases weer die we intussen al doorliepen:
1. Hoe gingen we van start? Een volledig lege bovenverdieping.
2. Dan werden de gyproc profielen geplaatst, de platen bevestigd en vorig weekend isoleerden we zelf nog de buitenmuren (’t is te zeggen – ikzelf keek ernaar en zag dat het goed was – Zé, Jonas en Michael waren in de weer met het puzzelen van het isolatiemateriaal).
3. En tot slot; heel wat m² gyproc later ziet het er intussen ongeveer zo uit:

We zien het dagelijks vooruit gaan en da’s toch geruststellend. We hebben immers een redelijk strakke deadline die we graag zouden halen…

Tweede verdieping: afbraak, deel één

geplaatst in: 196 | 0

De volgende stap in het verbouwproces, dat eigenlijk al in augustus van start is gegaan, is het afbraakwerk.

Alle bestaande muren en plafonds werden eruit gesloopt, met de nodige ontdekkingen tot gevolg. Zo bleken er drie plafonds onder elkaar te hangen (wat verklaart waarom een raam vooraan niet meer open kon zonder tegen het plafond te schuren), en kwamen er de nodige asbesthoudende platen en leien tevoorschijn. Allemaal niet ideaal, vandaar heel wat afbraakwerk!

Tweede verdieping: vóór

geplaatst in: 196 | 0

Omdat ons gezinnetje volgend jaar wat uitgebreid zal worden, hebben we nood aan wat uitbreiding van de bewoonbare ruimtes in ons huis. Op onze tweede verdieping, die totnogtoe voornamelijk dienst deed als opslagruimte, was er maar één ruimte afgewerkt en bruikbaar. Daarnaast was er nog een kleine kamer die grondig aangepakt moest worden, en een zeer ruime kamer waar het plafond zowat op je hoofd viel. Daarboven, onder het puntdak, zat er nog een kleine zolder die nagenoeg leeg was.

Vandaar hebben we besloten om dit stevig aan te pakken, en de eerste fase is natuurlijk: vóór er ook maar iets is gebeurd! Of hoe de indeling er tot nu uitzag (met dank aan SketchUp):