Zorgenuiltje

geplaatst in: 196, naaisels | 2

Morgen, op 21 maart,  viert Madeline De Stoffenmadam haar eerste verjaardag als stoffenwinkel in Lier. Ze koppelt er meteen een heuse Sew Along aan vast ten voordele van het Paola Kinderziekenhuis. Meer info over de Sew Along en de bijhorende oproep vind je op Madelines blog.

Creatief bezig zijn voor het goede doel? Ik was meteen verkocht! Ik koos om met restjes stof zorgenvriendjes te maken die in het ziekenhuis gebruikt zullen worden. Zorgenvriendjes eten niet alleen de zorgen van de zieke kindjes, maar ook die van hun broertjes en zusjes, op. Ze bestaan in alle vormen en kleuren, maar hebben wel allemaal een rits die een zakje verbergt waar kindjes hun “zorgen” in kunnen stoppen.

Ik vertrok van het patroon van de uilenknuffel die ik eerder al eens maakte en herwerkte hem totdat hij dienst kon doen als zorgenvriendje. Een klein, maar o zo fijn project. Er staan nog 2 exemplaren op het programma – een drieling zorgenuiltjes leek me wel wat.

Heb je zelf de smaak ook te pakken? Dan kan je morgen terecht in Madelines winkel in Lier of je kan met de handleidingen thuis zelf aan de slag. Volgende week bezorg ik mijn projectjes in Lier en hoop ik de berg gemaakte spullen nog een klein beetje mee te vergroten. Als ik voor iemand nog spulletjes kan meenemen, geef maar een seintje :-).

UPDATE ~ the triplets:

2015.03 Zorgenuiltje triplets

Patroon zorgenuiltje zelf getekend naar de uil van Inge Snuffel
Buitenstof zachte nicky velours van Stoffenspektakel
Stof pootjes en binnenzakje Michael Miller Park Slope

Homemade

geplaatst in: 196, naaisels | 0

Sinds mijn eerste exploten in de zomer heeft de naaimicrobe me de laatste tijd meer en meer te pakken. ’t Is zo leuk om dingen vanonder die machine te laten rollen! Na de eerste pamperzakjes, rokjes, zakjes, kleedjes,… zijn we intussen ook enkele familieleden rijker. We proudly present: Lily de uil en Vosje. Het rode uiltje (Zaza) was samen met het babyjasje een kraamcadeautje voor de kleine Warre en heeft intussen een nieuwe thuis gevonden. Maar Lily en Vosje, die blijven zonder twijfel voor altijd bij ons wonen!

Patronen voor de knuffels en het jasje vond ik hier:
– uiltjes en vosje: online via Inge Snuffel
– babyjasje: boek “Zo geknipt!” van Sanne en Riet
Stoffen komen van het stoffenspektakel en van Miss Daisy