Tecemo

geplaatst in: webknutsels | 0

Website voor Tecemo, een tafeltennisclub in Mortsel. Niet geheel toevallig ook de club waar ik in het bestuur zit en een poging doe om tafeltennis te spelen.

Deze website werd opgemaakt in WordPress en voorzien van extra mogelijkheden voor ingelogde gebruikers. De maandelijkse nieuwsbrief wordt vanuit nieuwsberichten op de website aangemaakt en verzonden, leden met een Facebook-account kunnen met hun Facebook-account inloggen en zowel de toogdiensten als de tafelbezetting van iedere dag zijn te raadplegen in de kalender.

Inhoudelijk en technisch beheer gebeurt, hoe kan het ook anders in dit geval, door mezelf.

Cyclant

geplaatst in: webknutsels | 0

Website voor Cyclant, organisator van toeristische fietstoers met gids in de stad Antwerpen.

Deze website werd opgemaakt in WordPress, en voorzien van meertaligheid (momenteel enkel Nederlands en Engels, uitbreiding kan eenvoudig voorzien worden). Het logo en bijhorend kleurenschema werd aangeleverd door de Cyclant-initiatiefnemers, via een van hun andere creatieve vrienden.

Het inhoudelijk beheer gebeurt door de organisatoren, technisch beheer verloopt in samenspraak.

Andreas Vesalius

geplaatst in: webknutsels | 0

Website voor gemeentelijke basisschool Andreas Vesalius Edegem.

Dit is, toevallig of niet, de gemeentelijke kleuter- en lagere school waar mijn dochters ook naartoe gaan. Op initiatief van de ouderraad werd het vernieuwingsproces van de website ingezet in 2011, nadat de vorige website zeven jaar had standgehouden en uitgebreid was met enkele subwebsites. Dat er drie verschillende content management systems gehanteerd werden was niet zo handig, bovendien leed de gebruiksvriendelijkheid er ook erg onder met als gevolg dat er slechts weinig gebruik gemaakt werd van de mogelijkheden van de website.

Na een oproep heb ik samen met de directie, de ICT-coördinator en de vorige webbeheerder een nieuwe website opgebouwd in WordPress, die alle functionaliteiten van de vorige systemen met enkele bijkomende opties samenbracht in een nieuw en zeer gebruiksvriendelijk geheel. Voor de gebruikers werden uitgebreide handleidingen voorzien, zowel naar leerkrachten als naar ouders gericht. Onderhoud en beheer van de website verloopt in samenspraak met de school.

De Kobold

geplaatst in: webknutsels | 0

Website voor Margedrukkerij De Kobold, een collectief drukkers die de kunst en kunde van het ambachtelijke (niet-digitale) drukwerk niet verloren wil laten gaan. Zij ontwierpen en drukten het geboortekaartje van Leni voor ons.

Deze website werd opgebouwd in HTML en CSS, omdat ook hier gekozen werd voor het ambachtelijk werk. Terug naar de essentie, geen content management system dat eventueel nog moeilijk kan doen. De inhoud werd aangeleverd door De Kobolden, de code werd door mij geschreven. Verder onderhoud gebeurt door henzelf, na een korte inleiding tot HTML en CSS. 🙂

196.be

geplaatst in: webknutsels | 0

Persoonlijke blog, waar je nu naar kijkt. Dat valt mee hé.

Deze website begon ooit als een baby-blog, groeide nadien uit tot een kinderblog, werd uitgebreid met de creatieve perikelen van V en de digitale hanepoten van mezelf. Intussen zijn we aan het derde design toe, in het tweede CMS, dus dat kan voorlopig nog wel even zo blijven.

KOPP Vlaanderen

geplaatst in: webknutsels | 2

Website voor de stuurgroep KOPP-Vlaanderen, die in Vlaanderen ijvert voor een betere begeleiding voor kinderen van ouders met psychiatrische problemen.

Initiëel ontwikkeld in Joomla!, intussen herwerkt in WordPress. Verdere opvolging en beheer verloopt door de organisatie zelf.

CGG De Pont

geplaatst in: webknutsels | 0

Website gemaakt in opdracht van Centrum voor geestelijke gezondheidszorg De Pont.

Ontwikkeld in Joomla!, verdere opvolging en beheer verloopt door de organisatie zelf.