Cyclant

geplaatst in: webknutsels | 0

Website voor Cyclant, organisator van toeristische fietstoers met gids in de stad Antwerpen.

Deze website werd opgemaakt in WordPress, en voorzien van meertaligheid (momenteel enkel Nederlands en Engels, uitbreiding kan eenvoudig voorzien worden). Het logo en bijhorend kleurenschema werd aangeleverd door de Cyclant-initiatiefnemers, via een van hun andere creatieve vrienden.

Het inhoudelijk beheer gebeurt door de organisatoren, technisch beheer verloopt in samenspraak.

Leni is verhuisd!

geplaatst in: 196 | 0

Gisteren was het zover: Leni is verhuisd van de kleine kamer bij mama en papa naar haar grote nieuwe kamer op de meisjesverdieping. Ook werd dit haar eerste nacht in een groot bed – iets waar ze al tijden klaar voor was.

Ze heeft als een roos geslapen, kunnen we wel zeggen!

Andreas Vesalius

geplaatst in: webknutsels | 0

Website voor gemeentelijke basisschool Andreas Vesalius Edegem.

Dit is, toevallig of niet, de gemeentelijke kleuter- en lagere school waar mijn dochters ook naartoe gaan. Op initiatief van de ouderraad werd het vernieuwingsproces van de website ingezet in 2011, nadat de vorige website zeven jaar had standgehouden en uitgebreid was met enkele subwebsites. Dat er drie verschillende content management systems gehanteerd werden was niet zo handig, bovendien leed de gebruiksvriendelijkheid er ook erg onder met als gevolg dat er slechts weinig gebruik gemaakt werd van de mogelijkheden van de website.

Na een oproep heb ik samen met de directie, de ICT-coördinator en de vorige webbeheerder een nieuwe website opgebouwd in WordPress, die alle functionaliteiten van de vorige systemen met enkele bijkomende opties samenbracht in een nieuw en zeer gebruiksvriendelijk geheel. Voor de gebruikers werden uitgebreide handleidingen voorzien, zowel naar leerkrachten als naar ouders gericht. Onderhoud en beheer van de website verloopt in samenspraak met de school.

196.be

geplaatst in: webknutsels | 0

Persoonlijke blog, waar je nu naar kijkt. Dat valt mee hé.

Deze website begon ooit als een baby-blog, groeide nadien uit tot een kinderblog, werd uitgebreid met de creatieve perikelen van V en de digitale hanepoten van mezelf. Intussen zijn we aan het derde design toe, in het tweede CMS, dus dat kan voorlopig nog wel even zo blijven.

KOPP Vlaanderen

geplaatst in: webknutsels | 2

Website voor de stuurgroep KOPP-Vlaanderen, die in Vlaanderen ijvert voor een betere begeleiding voor kinderen van ouders met psychiatrische problemen.

Initiëel ontwikkeld in Joomla!, intussen herwerkt in WordPress. Verdere opvolging en beheer verloopt door de organisatie zelf.

CGG De Pont

geplaatst in: webknutsels | 0

Website gemaakt in opdracht van Centrum voor geestelijke gezondheidszorg De Pont.

Ontwikkeld in Joomla!, verdere opvolging en beheer verloopt door de organisatie zelf.