Zorgenuiltje

geplaatst in: 196, naaisels | 2

Morgen, op 21 maart,  viert Madeline De Stoffenmadam haar eerste verjaardag als stoffenwinkel in Lier. Ze koppelt er meteen een heuse Sew Along aan vast ten voordele van het Paola Kinderziekenhuis. Meer info over de Sew Along en de bijhorende oproep vind je op Madelines blog.

Creatief bezig zijn voor het goede doel? Ik was meteen verkocht! Ik koos om met restjes stof zorgenvriendjes te maken die in het ziekenhuis gebruikt zullen worden. Zorgenvriendjes eten niet alleen de zorgen van de zieke kindjes, maar ook die van hun broertjes en zusjes, op. Ze bestaan in alle vormen en kleuren, maar hebben wel allemaal een rits die een zakje verbergt waar kindjes hun “zorgen” in kunnen stoppen.

Ik vertrok van het patroon van de uilenknuffel die ik eerder al eens maakte en herwerkte hem totdat hij dienst kon doen als zorgenvriendje. Een klein, maar o zo fijn project. Er staan nog 2 exemplaren op het programma – een drieling zorgenuiltjes leek me wel wat.

Heb je zelf de smaak ook te pakken? Dan kan je morgen terecht in Madelines winkel in Lier of je kan met de handleidingen thuis zelf aan de slag. Volgende week bezorg ik mijn projectjes in Lier en hoop ik de berg gemaakte spullen nog een klein beetje mee te vergroten. Als ik voor iemand nog spulletjes kan meenemen, geef maar een seintje :-).

UPDATE ~ the triplets:

2015.03 Zorgenuiltje triplets

Patroon zorgenuiltje zelf getekend naar de uil van Inge Snuffel
Buitenstof zachte nicky velours van Stoffenspektakel
Stof pootjes en binnenzakje Michael Miller Park Slope

2 Responses

  1. Mams

    Zo laat je weer je grote hart zien! Een schitterend project, inderdaad, en de drieling zal zeker met open armen verwelkomd worden. Mx

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.