Zonder bluts & buil

geplaatst in: 196, naaisels | 1

Onze meisjes nemen naar school dagelijks allebei een stuk fruit mee. In de klas schilt de juf gezamenlijk alle fruit, zodat er elke namiddag een aanbod fruitsla is. Lekker, vers en nét zo leuk wanneer de appels, peren, perziken of kiwi’s in de klas geraken zonder al te grote blutsen en builen. Dat laatste is niet zo evident na een tocht in een kleuterboekentas ‘s ochtends…

Toen ik het patroon voor het appelzakje van Hilde@home ontdekte, was het meteen duidelijk: dit project zou in veelvoud geproduceerd worden.

In totaal maakte ik 4 zakjes. Ik voorzag ze aan de binnenkant van geplastificeerd katoen. Dat leek me geen overbodige luxe, mocht op een dag toch één of ander fruitje per ongeluk tot moes herleid worden. De zakjes werden meteen ook van een gezamenlijk naamlabeltje voorzien, zodat ze op school gemakkelijk terug te vinden zijn.

Intussen gebruiken we de zakjes al enkele maanden – ze gaan al mee van vorig schooljaar – en we zijn alle 4 grote fan! Niet alleen Marte en Leni krijgen hun fruit in mooie staat mee naar school. Ook Zé en ikzelf eten met veel plezier ons fruit zonder bluts & buil.

Stof: groene appels via Veritas; geplastificieerd katoen via stoffenspektakel
Patroon: Hilde@home

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.