Voor grote en kleine keukenprins(ess)en

geplaatst in: 196, naaisels | 3

Omdat je niet altijd dezelfde zelfgemaakte cadeautjes kan blijven uitdelen, moest ik dringend eens op zoek naar alternatieven voor de strandtas van Eloleo. Een prima aanvulling vond ik bij Straight Grain met het gratis patroon van een keukenschort voor grote én kleine chefs. Tijdens de vakantie zette ik een eerste duo in elkaar.

Het originele patroon van de kinderschort is getekend voor kleine koks tot 4 jaar. Ik verlengde mijn versie met 15 cm in de lengte en 2 cm in de breedte om een “lagere-school-versie” te bekomen. Verder ben ik fan van het lange lint. Dat loopt helemaal door van de ene zijde naar de andere zijde van de schort. Daardoor kan je de lengte van de schort bij het dragen heel gemakkelijk individueel aanpassen.

Voor de volwassen versie kwamen de voorgestelde afmetingen van de zak ietwat klein uit en daarom plaatste ik hem vertikaal ipv horizontaal op de schort.

De zakken van beide schorten werden gepimpt met een strijkapplicatie. Deze keer ging ik echter niet zelf aan de slag met schaar en flockfolie, maar ik bestelde een strijkapplicatie bij Tine Handgemaakt. Ik bezorgde mijn tekst samen met de juiste afmetingen en Tine zorgde voor twee strijkapplicaties op maat. Ontzettend gemakkelijk op te strijken, het bespaart mij heel wat knipwerk en het resultaat ziet er nog nét iets professioneler uit.

Heb je zelf een idee dat je graag in flockfolie uitgewerkt ziet, dan kan je bij Tine terecht, maar ook voor kant-en klare strijkapplicaties kan je eens een kijkje nemen in haar webshop. Het is de ideale manier om een T-shirt of rugzakje snel en gemakkelijk op te fleuren.

Gratis patroon: Big chef & Little chef aprons van Straight Grain
Stof: Ikea & Stoffen Verkempinck
Strijkapplicaties: op maat gemaakt door Tine Handgemaakt

3 Responses

    • Veerle

      Bedankt voor je leuke compliment, An! Het patroon is een echte aanrader. Mijn dochters hebben intussen ook al om een eigen keukenschort-op-maat gevraagd…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.