Vlaggen aan slingers

geplaatst in: 196, naaisels | 3

Verjaren, daar horen zonder twijfel vlaggen en slingers bij. Bij de eerste verjaardagen van onze meisjes gebruikten wij papieren slingers die het na één verjaardagsbeurt al opgaven. We zijn dan ook snel overstapt naar een heerlijk lang stoffen exemplaar (nog aangekocht in het pre-naai-tijdperk). Je raakt meteen in feeststemming met zo’n slinger in huis en eigenlijk is het een heel eenvoudig zelf te maken project. Dat moest dringend eens uitgetest worden.

Als basis gebruikte ik de werkbeschrijving van Oon, maar ik vergrootte de vlaggetjes tot 21×21 cm. De vlaggetjes mogen wel gezien worden, vind ik. Enkele uren bandwerk later lagen 2 vlaggenlijnen van bijna 5 meter lang klaar.

Het enige nadeel van onze eigen vlaggenlijn vind ik dat die telkens weer in de knoop draait in de kast. Om dat te vermijden, maakte ik ook nog een bijpassend zakje voor de zelfgemaakte lijnen. Dat gebeurde op basis van de tips van Eloleo.

Wanneer je uiteindelijk dus toch beslist om de vlaggetjes op te bergen (bij ons thuis kan dat wel enkele weken duren…), zorgt het zakje ervoor dat je de vlaggetjes bij een volgende gelegenheid ook weer heel gemakkelijk opnieuw kan gebruiken.

Laat het feest maar beginnen!

Stof gekocht bij IKEA – dit zijn overschotjes van de gordijnen op de kamers bij M&L

3 Responses

  1. Birgit

    Ok, die vlaggenlijn is kei tof, maar dat zakske, dat ziet er op foto gewoon een zakske uit, maar eigenlijk is dat dus echt super mooi gemaakt, gevoerd en 3D (een ‘vloertje’ erin) en al! Hoe cool is dat wel niet!? (ik ben de gelukkige krijger van één van de vlaggenlijnen, waarvoor dank!!!)

    • Veerle

      Dat heb ik dus ook lang van zo’n zakjes gedacht, hé Birgit. Tot ik ze voor ’t eerst zelf maakte en tot de conclusie kwam dat dat écht vanzelf gaat dankzij de handleiding van Eloleo!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.