Try-out

geplaatst in: 196, naaisels | 2

In de voorbije 2 jaar passeerden hier de nodige creatieve projecten de revue. Ik puzzelde veel rokjes, kleedjes en zakken allerhande in elkaar. Maar er zijn op z’n minst dubbel zo veel dingen waar ik me nog niet aan waagde. Onlangs streepte ik een bijkomend vinkje van de to-do lijst af. Tijdens een bijeenkomst van Edegem Handgemaakt werden shortjes gemaakt, ik sloot aan en koos voor het Bubble Shorts patroon van peek-a-boo.

Bij probeersels teken ik steevast eerst een patroon op Martes maat. Als de maat dan toch niet helemaal blijkt te kloppen, kan het kledingstuk waarschijnlijk nog voor Leni dienen. In het verleden is dat al erg gemakkelijk gebleken, zo’n vestimentair voordeel van 2 dochters die in hetzelfde seizoen verjaren.

Ik knipte het shortje in maat 7 voor mijn grote 6-jarige. Wegens écht eerste proefmodel naaide ik geen zakken op, maar werkte ik wel met een verstelbare tailleelastiek. Een short waarvan de maat nog flexibel kan zijn, leek me wel interessant, zelfs voor een proefproject.

En wat blijkt… Marte past nog net in het shortje, maar de beenopening is echt te nipt. Bijgevolg verhuist dit exemplaar meteen naar de kast van Leni. Een ideaal speelshortje voor volgende zomer. Op naar een volgende exemplaar!

Patroon: Bubble Shorts van peek-a-boo
Stof: stoffenverkoop bij Strass

2 Responses

    • Veerle

      Ja hé, erg leuk zo’n back-up, want ik ben niet zo’n krak in dingen opnieuw uit elkaar halen…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.