Slaap kindje slaap…

geplaatst in: 196 | 3

Leni heeft bij het slapengaan enkele muziek-beestjes in haar bedje liggen die haar rustig in slaap doen tuimelen. Marte heeft dat nooit echt gehad, maar zij sluit de dag tegenwoordig af met heel zacht de muziek van Sigur Rós op de achtergrond. Je ziet ze genieten voor haar oogjes dicht vallen. ’t Zijn stuk voor stuk wondermooie nummers.

Onlangs zei Marte bij het horen van één specifiek nummer: “Mama, dit is toch echt het mooiste liedje dat ik al gehoord heb!”. En gelijk heeft ze – je kan de opname van Ára Bátur hieronder bekijken en beluisteren. Neem er even je tijd voor – het nummer duurt bijna 10 minuten. Deze versie werd in één take opgenomen in de Abbey Road studio’s in Londen, waardoor ook de bezetting grootser is dan normaal bij Sigur Rós het geval is. Het zorgt voor kippenvel; geniet ervan!

Met grote dank aan Zé trouwens, die zorgt voor een fantastische muzikale opvoeding van de meisjes!

En extra leuk om te onthouden:
de nummers van Sigur Rós kozen we ook uit om af te spelen tijdens de geboorte van zowel Marte als Leni. ’t Is de muziek waar zij het allereerst mee geconfronteerd werden. Bijgevolg is het helemaal heerlijk dat Marte er nu zo zalig van in slaap valt!

3 Responses

  1. Mams en paps

    Zé, weet eens te zeggen waarover dit kippenvellied gaat? ’t Is inderdaad oneindig mooi. Straffe gasten, die van Sigur Rós.

  2. Wel, het IJslands is blijkbaar nogal een flexibele taal, dus voor de hele vertaling en linguïstische uitleg verwijs ik graag naar hier! 🙂

  3. Mams

    Hallo papa Zé, bedankt voor de service! Toch altijd fijn om een beetje wijs te raken uit wat gezongen wordt. En jij had natuurlijk weer meteen de oplossing klaar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.