Orde op zaken

geplaatst in: 196, naaisels | 4

… met enkele tipsy tasjes, als dat maar goed komt!

De knutselkoffer hier in huis wordt dagelijks ondersteboven gekeerd: “Waar zijn de scharen?”, “Ik vind de plakband niet.”, “Alle papieren zijn al volgekleurd!”, “Heb jij een oranje stift gezien?”… Tijd om nog eens een poging te ondernemen iets meer orde te scheppen.

Mijn oog valt op de grote versie van het tipsy tasje uit Zo Geknipt!2. De tas heeft het perfecte formaat in aanvulling op de pennenzakken die we al in gebruik hebben. Het is ook het ideale project voor restjesverwerking. En laat dat nu net één van mijn goede voornemens voor dit jaar zijn: eerst een groot deel stof uit mijn huidige stoffenkast verwerken, vooraleer ik nieuwe collecties aanschaf.

Intussen doen de tipsy tasjes prima dienst en zijn het opbergers voor kleine kralen en kartonnen figuurtjes. Aan de buitenkant verwerkte ik restjes katoen, voor de binnenzijde koos ik geplastificeerd katoen. Wie weet waar de tasjes in de toekomst nog allemaal voor zullen dienen? Op deze manier zijn ze zelfs bestand tegen stiften met én zonder dop.

Stof buitenzijde: restjesverwerking uit de stoffenkast
Stof binnenzijde: geplastificeerd katoen via Stoffenspektakel
Patroon: Tipsy tasje (toilettas) uit Zo Geknipt!2

4 Responses

  1. Els

    Ha die V! Ik heb je door, tegen snelvaart restjes weg werken. De lentestofjes staan te dringen om de kast te vullen

    • Veerle

      Haha; was het maar waar… ik heb mezelf beloofd om naast de restjes ook de overgebleven lentestofjes van vorig jaar eerst te verwerken ;-). Intussen krijgen die plannen in mijn hoofd al concreet vorm – heerlijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.