Ole op weekend

geplaatst in: 196, naaisels | 10

Dat het geslaagd was, ons eerste naaiweekend! Een traditie werd ingezet, dat staat vast.
Een aantal creatieve madammen bijeen; onthaal met bubbels en een goodiebag; wasmanden vol stof; naaimachines en overlocks in de aanslag; lachsalvo’s een heel weekend lang. Mocht er videomateriaal van ons weekend bestaan, het zou voer zijn voor sketches op trouwfeesten of verjaardagen…

Gelukkig werd er niet gefilmd, maar wel genaaid. Er werden grenzen verlegd, nieuwe dingen uitgeprobeerd, tips gegeven, materiaal uitgeleend en pareltjes afgewerkt. Mannen en kinderen werden voorzien van nieuwe tenues. We vergaten ook onszelf niet: er werden heel wat jurkjes geshowd en bewonderd.

Ikzelf startte met het ineen zetten van mijn eerste Ole, patroon van Zonen09. Een trui voor Marte, omkeerbaar, met kap én rits, duimgaten, twee zijzakken en één buitenzak. Dat was het plan. Een huzarenstukje werd het…

Voor ’t eerst kocht ik stof bij Georgette: zowel de wasbeertjes als de effen tricot zijn heerlijk zacht en GOTS gecertificeerd.
Het oorspronkelijke Ole patroon voorziet (druk)knopen. Marte is echter meer fan van een rits, dus paste ik het patroon aan op basis van de gratis handleiding die Zonen09 hiervoor voorziet. Bijkomend verlengde ik ook zowel mouw- als heupboord iets.
Bij Khadetjes zag ik het fantastische idee om wasbeertjes uit een zak te laten “piepen”.
En last but not least: duimgaten. Die mochten ook zeker niet ontbreken. Ik gebruikte hiervoor de handleiding van Riet.

Het werd een werk van lange adem: ik nam mijn tijd bij het ineen zetten. Toch slaagde ik er in om beide mouwen eerst gedraaid aan elkaar te naaien. Na wat tornwerk en gouden tips van Sofie, zat de trui na een goeie dag helemaal in elkaar. Omkeerbaar, inclusief alle zakken en duimgaten. Mijn eerste wapenfeit op weekend!

Marte is fan van haar nieuwe trui en ik met haar. Hij zit als gegoten; ze kan er heerlijk in wegkruipen. Nu is het ’s ochtends alleen nog kwestie van te kiezen welke kant ze die dag het liefst wil dragen:

Patroon: Ole van Zonen09 met gratis handleiding voor Ole met rits
Stof buiten: Racoon Mint – Bloome via Georgette
Stof binnen: Solid Coral – Birch fabrics via Georgette
Omkeerbare rits: trekker van een deelbare rits vervangen door een dubbelzijdig exemplaar

10 Responses

    • Veerle

      Hej Evy, ik volgde net een workshop waarin heel veel duidelijk werd. Maar helaas is dat hele proces nogal moeilijk om hier neer te schrijven. Als je in het Antwerpse woont, wel altijd welkom op ons Naaiskaffee. Dan kunnen we samen eens kijken?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.