Mijlpaal

geplaatst in: 196 | 0

Maandag 30 juli – een memorabele dag

Mama moet na een fijne vakantie opnieuw gaan werken; Leni gaat een dagje naar de crèche en Marte… zij hangt die dag haar tutjes in de tuttenboom!
Ze is er goed op voorbereid; voor de vakantie zijn we samen al eens gaan kijken naar die magische boom. Hij staat naast de speeltuin in het Fort. Alle kindjes die hun tutjes niet meer nodig hebben, mogen ze hier hoog in de takken hangen.

Marte is het er helemaal mee eens om haar tutjes voorgoed af te staan; ze is tenslotte al een grote meid nu. Ze maakt een mooie tekening en verzint een leuk gedichtje:
Liefste zon,
Vanaf nu mag jij bij mijn tutjes blijven!

Samen met papa hangt ze haar tutjes in de boom, alsof het niets is. Mama en papa blinken van trots! Zo’n heldendaad, dat verdient natuurlijk een cadeautje: een nachtlampje en een prinsesje van Duplo. Iedereen is in de wolken.

De eerste nacht zonder tut doorstaat Marte redelijk goed. Maar nacht 2 en 3 zijn moeilijk. Het tutje wordt zó erg gemist… Gelukkig gaat dat gemis stilaan over en na een weekje slaapt Marte opnieuw als een roosje. Samen met haar tutje zijn trouwens ook Martes middagdutjes plotsklaps verdwenen! Die heeft ze niet meer nodig, heeft ze beslist. We hebben hier nu een échte kleuter in huis!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.