Marte en taal

geplaatst in: 196 | 1

Dankzij het schoolgaan, gaat Martes taal met rasse schreden vooruit. Zo vindt ze veel dingen tegenwoordig heel erg “cool”. Soms lachen we ons ook een kriek met haar uitspraken. Enkele voorbeelden om later nog te herinneren:
~ Marte heeft een achternaam en…, na even nadenken, ook “een buiknaam” (aka voornaam)
~ Marte ging enkele dagen geleden een feestje “bouwen” met haar Duplo blokken.
~ Het gesprek aan tafel gaat over verliefd zijn. We vertellen dat mama en papa verliefd zijn op elkaar. Marte besluit vervolgens dat ze verliefd is op Leni én op haar patatjes.

En nog een leuke om te onthouden:
Marte is tegenwoordig erg geïnteresseerd in straatnamen. “In welke straat rijden we nu? En nu? En nu?…” klinkt het vaak in de auto. Zo rijden we door de Lange Lozanastraat wanneer we van Moeke komen en door de Doelveldstraat als we van school naar huis rijden. Enkele dagen geleden draaien we de Oude Godstraat in, maar Marte ziet ons huis niet meteen. We leggen uit dat dat komt omdat onze straat erg lang is. Waarop ze prompt antwoordt: “De Lozanastraat is ook lang.”. En daar sta je dan, met je mond vol tanden…

  1. moeke

    En hier zit ik dan – met mijn mond vol glimlach..
    Een heerlijke periode van onze fantasierijke Marte. En het is niet alleen de school die haar taal bevordert, ook mama en papa die veel met haar en elkaar praten en spelen.
    Liefs, moeke

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.