Lets go bananas

geplaatst in: 196, naaisels | 11

Wij zijn nog steeds helemaal fan van onze fruitzakjes die ik maakte naar het patroon van Hilde@home. We gebruiken ze dagelijks en krijgen ons fruit ook na een fietstocht ’s ochtends in prima staat mee naar school of werk.

Nu krijg je veel stukken fruit in zo’n zakje, maar een banaan, dat is net iets onhandiger. In de zomer vroeg Moeke of ik ook geen bananenzakje kon maken?

In plaats van online een zoektocht te starten, probeerde ik deze keer zelf iets uit. Ik tekende een patroon op basis van zo’n gele plastieken banenendoos en voegde een rits toe. De handleiding voor een ritstasje werd erbij gehaald en ik combineerde met de voering en de geplastificeerde binnenkant van onze andere fruitzakjes.

Bananen overleven vanaf nu ook allerlei uitjes! Alleen moet ik voor een volgende versie misschien toch een bananen-stofje op de kop tikken?

Patroon: zelf getekend
Stof: groene appels via Veritas; geplastificieerd katoen via stoffenspektakel

11 Responses

  • Veerle

   De volgende keer dat ik er eentje maak, wil ik de stappen wel opschrijven, Charlotte. Ik hou je op de hoogte!

 1. lunatiek

  Mah zo tof!!! Ik maakte ook een bananenzakje, vergelijkbaar met het appelzakje van Hilde@home. Je kan het zien op mijn blog :Dhttp://lunatiek.blogspot.be/2015/08/bananenzakje-gratis-patroon-en-tutorial.html

  Voor bananen is zo’n zakje misschien nog net iets meer nodig! Mocht je er een tutorial over schrijven zou ik die zeker willen delen!

  • Veerle

   Oh da’s leuk, Tamara! Ik plan bij het maken van een volgend exemplaar wel wat foto’s te trekken. Ik hou je op de hoogte.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.