Leni @ het ziekenhuis

geplaatst in: 196 | 0

~ DAGBOEK VAN DE VOORBIJE DAGEN ~
maandag 30 januari:
Leni krijgt ’s avonds plots erg dikke beentjes, er verschijnen zienderogen blauwe plekken op en het doet duidelijk pijn. In allerijl vertrekken we samen met haar naar het ziekenhuis. De kinderarts stelt ons gelukkig snel gerust: Leni heeft “vasculitis – Purpura van Henoch-Schönlein“. Dat blijkt een ontsteking te zijn van de kleine bloedvaatjes. Dit als resultaat omdat haar lichaampje momenteel niet goed reageert op de infectie van haar oorontsteking. Verdict is enkele dagen blijven voor observatie…

dinsdag 31 januari:
We zijn nog even alle bloed-, urine- en snottebellen stalen aan het afwachten. Leni heeft alleszins redelijk goed geslapen vannacht. De medicatie lijkt aan te slaan.
We moeten wel nog een extra nachtje in ’t ziekenhuis blijven. Voornamelijk omdat de kinderarts zeker wil zijn dat Leni geen pijn meer heeft wanneer we naar huis vertrekken. Ook de zwelling in haar beentjes en de nierfunctie moet nog even van dichtbij opgevolgd worden.
Verder doet ze het prima – patatjes gretig opgegeten, van mooie dutjes genieten, fijn met de andere kindjes in de speelzaal spelen,… ’t Blijft een vrolijke meid, ook al is ze een beetje ziekjes.

woensdag 1 februari:
!!! We mogen naar huis !!!
Nog wel antibiotica verder nemen tot maandag en ook de pijnstillers verderzetten, maar de beentjes zien er al pakken beter uit. Nu hopen dat ook de snotneus snel overgaat, en dan is Leni weer helemaal op en top gezond!

donderdag 2 februari – tot vandaag:
Leni lijkt stilaan weer helemaal de oude. Volgende week nog op finale controle bij de kinderarts om ook officiëel op en top gezond verklaard te worden!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.