Kleutervriendschappen

geplaatst in: 196 | 3

Vorig schooljaar zat Marte in een uitzonderlijke klas. Kleuters die het eigenlijk allemaal goed met elkaar konden vinden; een hele hechte groep. Ook dit jaar horen we thuis nog veel verhalen van kindjes uit de klas van juf Tine. Er komen minder “nieuwe” namen aan bod uit de huidige klas. Misschien komt dat nog als het schooljaar vordert. ’t Is alleszins wel fijn om te zien dat vriendschappen blijven bestaan ook al zitten de kleuters niet meer allemaal bij dezelfde juf.

Marte en Ysabel zitten dit jaar wel nog samen in de klas en zijn de beste vriendinnetjes. Hun vriendschapsband lijkt dit jaar alleen maar te versterken. In die mate dat Marte bijvoorbeeld thuis komt en zegt: “Ysabel had vandaag vlechtjes in haar haar, ik wil dat morgen ook graag”. Of: “Wanneer mag Ysabel bij ons blijven slapen?”. Of: “Wanneer mag ik nog eens bij Ysabel gaan spelen?”.

De eerste namiddagen bij elkaar spelen zijn intussen achter de rug en waren steeds een schot in de roos. Er wordt dan vrolijk samen geknutseld, met de pony’s of met de LalaLoopsies gespeeld, koekjes gebakken of toneeltjes voorbereid. ’t Is fijn om ze samen te zien spelen. 2 hartsvriendinnetjes; hopelijk kunnen ze daar nog lang samen van genieten.

3 Responses

 1. moeke

  Heel fijn en sterk, een kleutervriendschap – mag die maar heel lang duren bij Marte en Ysabel, zoals bij Zé en Jonas die vriendjes zijn vanaf hun vijfde jaar. Wat heb je nog nodig als je een goede vriend hebt? Niet meer dan wat liefde en een beetje zon 🙂

 2. Tante Margot

  Hallo !

  Het was lang geleden dat ik naar jullie blog keek.
  Het was leuk om al die nieuwtjes te lezen en de filmpjes te bekijken. Later zullen de kindjes daar ook mooie herinneringen aan hebben. Marte wordt écht al een heel juffrouwtje en het is leuk om die evolutie van vriendschap
  te zien. Ja, het is mogelijk dat dit ‘ levenslang’ wordt…..
  Ook Leni zal, nu ze naar school gaat , veel veranderen.
  Ik ga nu niet meer zolang wachten om de evoluties te volgen.
  Liefs,
  Tante Margot

 3. Yuen Yan

  Wat leuk zo’n website over de kindjes!
  Marte en Ysabel zijn echt goede vriendinnetjes.
  Vandaag met Eleanor een “meet en greet” gedaan bij juf Sophie. De eerste vraag was “wie weet hoe de baby heet”.
  Marte direct haar vinger opgestoken.
  Ze was de enige die het wist én ook nog eens Eleanor correct heeft uitgesproken terwijl de juf een probleempje had met de uitspraak (de juf kon natuurlijk niet weten dat het op z’n Engels wordt uitsproken) 😉 Binnenkort zeker nog meer speelafspraakjes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.