Inspiratie

geplaatst in: 196, naaisels | 6

Wat ik zo leuk vind aan blogs lezen is dat je overal inspiratie opdoet die je kan gebruiken in je eigen makelij.
Mooie kleurencombinaties, nieuwe patronen, gebruik van verschillende texturen en materialen,… ik leerde al heel wat dingen kennen dankzij al die gedeelde verhalen.

En zo was daar onlangs ook de post van Jace did it!. An lanceert het idee om juweeltjes uit kurk te maken en ik ben meteen verkocht. Mijn eigen versie van die mooie kurken hanger laat niet lang op zich wachten. Eerst probeer ik een hartje uit, nadien volgt de zevenhoek.

Hoe maak je zelf een exemplaar? Je knipt gewoon de vorm van jouw keuze 2 keer uit kurk. Je kleeft beide stukjes met stevige lijm aan elkaar. Gaatje erin bovenaan, klein ringetje erdoor en tot slot aan een hanger naar keuze bevestigen.

Uit de kleinste restjes kurk maak ik op dezelfde werkwijze ook nog een setje oorbellen. Hier kies ik als vorm ook voor de zevenhoek. De oorhangers recupereer ik van een paar oorbellen dat ik niet meer draag. Et voilà, in geen tijd ben ik een ketting en een paar oorbellen rijker.

Patroon: zelf getekend, naar een idee van Jace did it!
Kurkleer via www.k-bas.be

6 Responses

  1. An Vande Velde

    Oh wat leuk dat je geïnspireerd was! Ik vind die kurk-bewerkingen heerlijk om te doen! Jouw exemplaren zijn top!!! Je zal daar veel succes mee hebben!

    • Veerle

      Dankjewel, An! Deze hangers gaf ik uiteindelijk cadeau, maar ik maak snel nog een exemplaar voor mezelf.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.