In afwachting

geplaatst in: 196, naaisels | 5

Intussen is het Zo Geknipt! 2 boek uit en staat het zelfs al te blinken in mijn boekenkast; er moet alleen nog concreet een opvolger gekozen worden voor de Flexifluo. In afwachting van enkele leuke nieuwe projectjes maakte ik onlangs nog eens een all-time favourite uit het eerste Zo Geknipt! boek. Een collega werd in september hele trotse opa van Achiel. En dat verdiende een omkeerbaar babyjasje; om Achiel binnen enkele maanden lekker warm te houden wanneer de winter zich dit jaar écht laat zien.

En bij wijze van uitbreiding: begin dit jaar maakte ik een gelijkaardig jasje voor Stef. Hij is intussen een super vrolijke baby en groeide vlot in zijn babyjasje met uiltjes; dat zie je hier.

Patroon: babyjas uit Zo Geknipt!
Stof: blauw katoen Zeeman; nicky velours stoffenspektakel

5 Responses

 1. lauruli

  Hallo. Ik ben bezig met het babyjasje uit Zo Geknipt 1, maar ik zit vast en weet niet hoe ik verder moet. Zou jij me kunnen helpen? Ik heb de buitenjas en de voeringjas helemaal klaar, en nu moet ik beginnen met het bevestigen van de paspel aan de voeringjas (stap 14). Ik weet wet hoe ik paspel moet aanbrengen, maar ik begrijp de uitleg niet in stap 14: “Bevestig het paspel aan de volledige boord van de buitenjas. Zorg dat de naad van het paspel gelijk komt te zitten met de onderkant van een van de zijnaden”. Dat laatste snap ik niet goed. Moet de losse rand van je paspel dan niet net gelijk komen met de rand van je buitenjas (zoals altijd bij paspel)? Of moet je hier de paspel verder van de rand van je buitenjas vastnaaien? Hopelijk kun jij me helpen?

  groetjes,
  Yellow Laurie

  • Veerle

   Dag Laurie, je moet inderdaad de losse rand van de paspel gelijk leggen met de rand van de buitenjas. Met de naad van de paspel bedoelen ze de naad waarbij de 2 paspel-uiteinden tegen elkaar komen te liggen. Wanneer deze paspelnaad gelijk komt met één van de zijnaden van je jas, valt deze het minste op. Succes met de laatste afwerking van je jasje!

 2. chris van rooijen

  ik ben op zoek naar het patroon van het babyjasje uit zo geknipt nr 1. Het boek is nergens meer te koop. Heeft iemand dat patroon en wil deze dan aan mij toesturen?groetjes Chris

  • Veerle

   Dag Chris, patronen rechstreeks doorgeven kan helaas niet zomaar wegens copyright rechten ed. Je kan het boek wel in heel wat bibliotheken ontlenen. Succes met je zoektocht!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.