Heerlijke uitspraken

geplaatst in: 196 | 1

Soms liggen we met z’n 4 in een deuk; lachen om één of andere uitspraak of gekke bek. Heerlijk is dat! Er zijn ook zo van die uitspraken van Marte of Leni die me bij blijven, waar ik met een glimlach aan terugdenk:

Leni – zomer 2014
De luisterCD’s van het geluidshuis zijn torenhoge favoriet bij ons alle 4. Ze worden grijsgedraaid, met als gevolg dat er ook wel eens krassen verschijnen en sommige CDs hier en daar blijven hangen. Een intussen gekend fenomeen, ook bij Leni.
Tijdens een autorit in de zomer staat de radio gewoon op en geen CD. Het liedje is echter behoorlijk repetitief en plots hoor ik vanop de achterbank: “mama, de cd blijft hangen – je moet naar het volgende nummertje gaan”.
Boodschap begrepen! We hebben vrolijk onze CD opnieuw opgezet en spoelen met plezier zo nu en dan even door.

Marte – zomer 2014
Ze zijn er geweest deze zomer; van die dagen waarop het écht warm was. Op één van deze momenten had Marte haar trui nog aan. Ik: “Marte, doe je trui maar uit – anders ga je straks nog ontploffen”. Truitje uit, en dan vroeg Marte: “Mama, zeggen ze dat zo maar, of ga ik dan echt knallen?”.
Stel je voor; dat we met z’n allen zouden gaan knallen als het te warm wordt?

Zin in nog enkele annekdotes? Die vind je via de lees meer link hieronder:

Marte – Sinterklaasperiode 2013
Ik zag Marte erg hard nadenken, ze zat precies over iets te tobben. Ik vroeg haar of er iets scheelde. “Mama, als ik niet flink ben, gaan jullie me dan aan Sinterklaas en Zwarte Piet verkopen?” Ik stelde haar gerust – Sinterklaas koopt helemaal geen kindjes, ook geen stoute kindjes. “Jamaar, ik heb een liedje geleerd en dan zingen we: ik ben helemaal verkocht”.
Een hele opluchting toen ze begreep dat wanneer ze verkocht was aan Sinterklaas niet mee naar Spanje moest, maar net helemaal in de wolken over hem was.

Leni – najaar 2014
Leni gaat sinds september hele dagen naar school en dat is erg vermoeiend. Na schooltijd is haar pijpje heel snel uit en durft ze al wel eens “ontvlammen”: wenen of érg boos worden… Alleen slapen kan dan voor wonderen zorgen. Op één van deze momenten zei ik haar: “Leni, niet opnieuw beginnen zeuren.”. Waarop haar antwoord: “Mama dat was maar een grapjeeeuh.”.
Euhm, pardon? We hebben samen afgesproken dat we andere grapjes uithalen en dat vooral niet al zeurend of wenend doen.

Marte – zomer 2013
Marte en Moeke zijn samen aan het knutselen.
Marte: “Moeke, ik heb allemaal verschillende pottekes in mij.”
Moeke: “Ah ja? Waarvoor dienen die pottekes dan?”
Marte: “Die kunnen gevuld worden en dan ben ik blij of verdrietig.”
Ze kleuren samen verder tot Marte plots: “Ping!”
Moeke: “Wat is er Marte?”
Marte: “Mijn potteke leuk is vol, ik vind het zo fijn om samen te knutselen!”
En sindsdien spreken wij nog altijd over pottekes leuk, maar ook pottekes liefde, wenen of zeuren passeerden al de revue. Pottekes die we niet fijn vinden gooien we weg en pottekes waar we een beetje meer van nodig hebben plukken we uit de lucht. Soms werkt dat wonderwel om één van de meisjes opnieuw vrolijk te krijgen.

 

  1. Moeke

    Ook een mooie; Leni verwondert zich erg over het feit dat ik alleen leef maar wist nooit hoe dat onderwerp met mij aan te kaarten. Op een mooie dag had ze het gevonden; Moeke jouw ijskast is kleiner dan de onze hé maar dat is omdat jij alleen bent hé? Maar jouw bed is wel groot want je hebt veel knuffels. Leni zei dan ook nog dat ze nooit alleen zou willen zijn, Marte af en toe wel. Ik zei dat ik het fijn vind om alleen te zijn waarop Marte en Leni als uit één mond zeiden; je vind het toch ook heel fijn als wij bij jou zijn! Het was zo’n lange regenachtige dag en we hebben lang over dat onderwerp doorgepraat…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.