Gifts for Life – doe je mee?

geplaatst in: 196, naaisels | 6

Vorig jaar speelde het idee al in ons hoofd en dit jaar brengen we het ook effectief tot uitvoering. Samen met 2 vriendinnen organiseer ik een actie nav De Warmste Week van Studio Brussel: Gifts for Life.

Ik leer Barbara en Jessica via onze gemeenschappelijke hobby – naaien – kennen. Daarom beslissen we om in dit kader een actie op poten te zetten.

Als goed doel kiezen we FEESTVARKEN vzw. We zijn alledrie mama en het doel van deze kleinere vzw ligt ons nauw aan het hart. FEESTVARKEN vzw zet zich namelijk in om verjaardagspakketten samen te stellen voor kinderen in armoede. Niet ver weg, maar heel dichtbij in onze eigen provincie. Via OCMW’s bezorgen ze een verjaardagscadeau, een pakket om uit te delen in de klas en alle nodige attributen om thuis een verjaardagsfeestje te kunnen organiseren. Omdat elk kind zijn verjaardag moet kunnen vieren.

Concreet organiseren we op zondag 27 november een naaimarathon in Edegem. We naaien samen vlaggenlijnen en verjaardagskronen tussen 10 en 18 uur. Deze twee projecten zijn voor iedereen haalbaar. Ook beginnende naaisters zijn meer dan welkom. Onder alle deelnemers van de naaimarathon verloten we op het einde van de dag nog een pretpakket!

We zouden het heel erg fijn vinden wanneer je kan deelnemen op de dag zelf. Kan je er op 27/11 niet bij zijn, maar wil je wel graag mee je handen uit de mouwen steken? Dan kan je op onze website de patronen downloaden om thuis zelf aan de slag te gaan.
Ben je minder bedreven met de naaimachine, dan kan je de deelnemers ook aanmoedigen door een bedrag naar keuze te sponsoren.

Zowel de vlaggenlijnen en verjaardagskronen als het ingezamelde geld worden integraal aan FEESTVARKEN vzw geschonken. De vlaggetjes en kronen zullen de verjaardagspakketten mee opfleuren. Het ingezamelde geld zorgt ervoor dat FEESTVARKEN vzw nog bijkomende kinderen kan ondersteunen.

Doe jij ook mee?

Alle praktische info en bijkomende details vind je terug op onze website: www.giftsforlife.be.
Volg zeker ook onze Gifts for Life Facebookpagina. Daar houden we je regelmatig op de hoogte van de laatste nieuwtjes!

gifts-for-life-website-logos

6 Responses

 1. Yerasi

  Ik vind het een geweldig initiatief!!! Elk kind verdient inderdaad een mooie verjaardag. Zou heel erg graag komen helpen maar lukt niet op die dag. Als jullie andere dingen nodig hebben, stofrestjes,… let me know!!

  • 196.be|Veerle

   Wat een leuk voorstel, Imke. Dankjewel! Ik contacteer je snel. Stofjes, biais en lint zijn altijd welkom.

 2. Moeke

  Geweldig!!!
  Jullie zijn geweldige mama’s die andere mama’s en hun kindjes blij gaan maken, zo fantastisch – ik sponsor en kom aanmoedigen!!!

  • Veerle

   Wat een leuk voorstel, Joke! We zijn volop een patroon en korte werkbeschrijving aan het opstellen. Eens die klaar is, delen we die info op onze Facebook pagina. Alvast heel erg bedankt voor je hulp <3.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.