Een beetje magie

geplaatst in: 196 | 2

Kleine meisjes worden groot… Dat ondervinden we de laatste tijd steeds meer en meer.

Onlangs was ik door oud foto- en videomateriaal aan het snuisteren en kwam ik één van de eerste filmpopnames van Marte opnieuw tegen. Dat ogenblik in mei 2009 staat in ons geheugen gegrift – zowel bij Zé als bij mij. Het moment leek voor ons allebei zelfs een beetje magisch, de manier waarop ons kleine meisje toen op haar olifantenknuffel en de muziek van Bill Calahan reageerde.

Even magisch vind ik dat het liedje Too Many Birds Marte ook nu nog steeds intrigeert. Met groter worden werd ze benieuwd naar de vertaling van de tekst. Dankzij Zé zingt ze die nu op tijd en stond in het Nederlands mee. Bijvoorbeeld wanneer we voor het slapen gaan nog even gezellig samen in haar bed liggen, de dag overlopen en samen naar een liedje luisteren. Vaak ook nog met haar olifant in haar armen geklemd, want Ollie blijft tot op vandaag één van haar lievelingsknuffels.

Zo mocht Ollie ook mee op scoutsweekend vorige week. Alweer zo’n mijlpaal… Zij leek die vlotjes te nemen en stelde mij vooraf zelfs gerust. Voor het vertrek zaterdagochtend was ik nog haastig op zoek naar een paar handschoenen toen ze me zei: “Mama, het komt allemaal wel in orde hoor”. Hopla… daar sta je dan… met een dochter van 6, bijna 7 intussen, en weet je: ze doet dat goed en ze heeft gelijk. Het komt allemaal goed.

En inderdaad: strips lezen was leuk geweest op weekend, maar ook de vele fijne spelletjes en het “bikken” voor het eten. Haar kapoenenstreken nam ze zondagmiddag gewoon vrolijk mee naar huis. Veel geslapen werd er niet met een 40-tal kapoenen in een slaapzaal met stapelbedden 3 hoog, maar een ervaring is ze wel rijker.

En wij? Wij kijken ernaar, proberen mee te groeien en genieten van zo’n onbetaalbare, magische, momenten. Benieuwd naar waar haar tocht ons nog allemaal zal brengen.

2015.11 Marte wordt groot

2 Responses

  1. Moeke

    Magisch, ontroerend..ook de grootouders groeien mee en genieten van talloze momenten met de meisjes.
    Marte is heel levendig, haar verbeelding is onuitputtelijk en ze kan het nog verwoorden ook! Het komt helemaal goed.
    Dikke zoen voor de grote kapoen.

    Moeke

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.