Dino’s & vriendenboekjes

geplaatst in: 196 | 2

Ik herinner me ze nog van toen ik zelf klein was: de vriendenboekjes. Marte heeft de leeftijd dat ze stilaan het ene exemplaar na het andere mee naar huis krijgt. Het laatste boekje dat ze mocht invullen was van Louis. Louis, waar Marte sinds het begin van dit schooljaar al mee bevriend is – ze ging in oktober met veel plezier naar zijn verjaardagsfeestje. Het verbaasde dan ook niet dat ze voor hem een hele mooie piratentekening uit haar mouw schudde – want dat hoort wel zo in een piraten-vriendenboekje.

Bij het maken van de tekeningen en het invullen van het boekje kwam Marte met nog meer nieuws: “Louis is verliefd op mij en ik ook op hem.”, verkondigde ze. “Oh,” vroegen we, “hoe weet je dat, heeft Louis dat tegen je gezegd?”. En jawel hoor, ze knutselden in de klas samen aan een dinosaurus rex en dat bleek hét moment om even duidelijkheid te scheppen.
Volgens mij ga je dat binnen enkele jaren leuk vinden om terug te lezen, Marte, vandaar hier de vermelding :-).

Het is alleszins heel erg fijn om te zien dat ze zich thuis voelt in een klas met veel vriendjes en een super juf. Ik kijk al uit naar haar verjaardag, wanneer we voor heel even ook eens mogen binnenkijken en mogen meevieren in de klas. Maar alles op z’n tijd; eerst maar eens zorgen dat we eindelijk een kerstboom in huis halen om de eindejaarssfeer nog wat meer te benadrukken! En voor Marte moeten we dit jaar misschien toch maar een eigen vriendenboekje onder de kerstboom voorzien…

2 Responses

  1. Moeke

    Ja Marte, kleine meisjes worden groot en nu ben je verliefd op Louis! Is wel anders dan verliefd zijn op je knuffels hé! Geniet er maar van meisje, het is fijn als iemand speciaal is voor jou en jij voor hem.

    Dikke zoenen,
    Moeke

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.