Carnaval

geplaatst in: 196, naaisels | 0

Carnaval op school, daar wordt naar uitgekeken! Bij de zoektocht naar een geschikt verkleedpak wordt rekening gehouden met de voorkeuren van Marte & Leni én wordt de outfit gescreend op z’n kleuter-vriendelijkheid. Bij dat laatste horen enkele specifieke vereisten: liefst een redelijk warme tenue die past bij de temperaturen van het seizoen, het geheel moet gemakkelijk speelbaar zijn én handig in gebruik bij toiletbezoekjes…

Marte kiest ervoor om zich, net zoals vorig jaar, in Roodkapje te verkleden. Het bijhorende mandje met échte koekjes is vermoedelijk de grootste drijfveer om opnieuw voor deze outfit te kiezen ;-).

Leni wordt op haar beurt een dagje superheld. Het pak uit onze verkleedkoffer kan geen dienst doen wegens niet voldoende kleuter-proof. Daarom schuim ik Internet af, sprokkel ik ideeën en vind die hier.

Een duik in de stoffenkast levert voor een cape de combinatie roze fleece en sterrenstof op. Een oude T-shirt krijgt een extra superhelden-toets met flockfolie en 2 lapjes vilt doen dienst als masker. Onze superheld-in-spé blinkt wanneer ze haar cape ombindt en al lopend door de kamer hoor ik ze zeggen: “Kijk, mijn cape vliegt écht omhoog als ik loop!”.

Stof cape: roze fleece Zeeman en sterrenstof
Flockfolie T-shirt via Hotfix Studio
Patroon cape via Meisjesmama (Roodkapjescape zonder kap)
Patroon masker bij Oon

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.