Belofte maakt schuld

geplaatst in: 196, naaisels | 8

Heel lang beloof ik het al, dat ik eens iets voor Z zou maken. Wat dat mocht worden stond snel vast: een trui naar het Omni Tempore patroon van Sofilantjes. De juiste stof vinden bleek een iets moeilijkere klus. In de stoffenkast vond ik niet meteen iets gepast, dus planden we een gezamenlijk bezoek aan een stoffenwinkel. Een plan dat vaak werd uitgesteld. Maar tijdens onze vakantie aan zee maakten we eindelijk tijd en gingen op stoffen-zoektocht bij stoffen Verkempinck in Oostende. Daar vonden we precies wat we zochten: een zachte, dikke grijze sweater stof.

Beide versies van het patroon werden door elkaar gemixt: ik gebruikte de kraag in combinatie met de mouwboorden. Een kap en zak liet ik achterwege. Na opmeten koos ik voor maat L en die past zonder aanpassingen als gegoten!

Tijdens één van onze naaiavonden met vriendinnen kon ik de overlockmachine van Barbara gebruiken. Barbara organiseert trouwens hele leuke naaiworkshops in Mortsel. Meer info vind je op haar website: www.workshopsat38.weebly.com

Dankzij de overlock zat mijn trui in elkaar voor ik er erg in had. Ik sus mijn geweten vaak door te zeggen dat zo’n overlock niet echt nodig is. Ik heb ook een overlocksteek op mijn naaimachine die ik voor katoentjes vaak gebruik. Maar dan zet je al overlockend plots weer zo gemakkelijk een trui in elkaar en dan ben ik opnieuw onder de indruk. Ooit komt het aanschaffen van die extra machine er misschien toch nog van…

Intussen heeft Z alvast een extra warme trui in de kast liggen. Zo’n ideaal exemplaar voor koude fietsochtenden in de herfst/winter bijvoorbeeld.

Patroon: Omni Tempore familietrui Sofilantjes
Stof: dikke grijze sweater en boordstof via Stoffen Verkempinck

8 Responses

  1. sofilantjes

    Hoi Veerle,

    Bedankt voor je mail. De trui is inderdaad prachtig geworden. Mocht je het leuk vinden, kom je dan je link delen in de sofilantjes sew and show group?

    Anne – sofilantjes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.