Beestenboel

geplaatst in: 196, naaisels | 2

Een tijdje geleden botste ik online op enkele ronde slabbetjes. Ik was meteen gecharmeerd en het idee werd mee in mijn creatief to-do-mapje gestopt. Datzelfde idee werd opnieuw opgerakeld toen Helena geboren werd. Als derde dochter in het gezin zijn heel veel spullen al voorhanden, dus ik wou graag iets maken dat je altijd wel kan gebruiken. Een slab dus, want zo heb je er nooit teveel.

Het zou een rond exemplaar worden, dat stond vast, en het mocht ook wat extra’s hebben. De restjes in de stoffenkast beslisten over een visjes-model. De voorkant is van katoen; voor het oogje gebruikte ik flock- en flexfolie. De achterzijde van de slab is badstof. Geen overbodige luxe om op termijn patatjes of fruitpap op te vangen.

En nu ben ik helemaal vertrokken… ideetjes voor ongeveer een hele reeks boerderij-slabben zitten al in mijn hoofd. De schetsen liggen klaar, nu nog wachten op kleine kindjes die we er een plezier mee kunnen doen. Want jammer genoeg zijn M&L het slabbetjes-tijdperk stilaan ontgroeid. Tenzij tijdens een portie spaghetti of lasagna, dan durft de hele tafel nog wel eens een slagveld worden. Misschien dan toch nog 2 varkensslabbetjes voor onze meisjes voorzien :-)?

Patroon: zelf getekend op basis van de handleiding van Le jardin de Juliette
Stof: restjes stoffenkast
Flock- en flexfolie via Hotfix Studio

2 Responses

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.