Be prepared

geplaatst in: 196 | 3

Een hele week stond Marte al klaar om vandaag naar haar eerste scoutsvergadering te vertrekken. Na de overgang vorig weekend kreeg ze de kriebel te pakken.

De groep waar Marte aansluit maakt traditioneel een hindernissenparcours en een gigantische glijbaan tijdens de overgang. Als kraakverse kapoen waagde ze zich samen met een hoop vriendjes aan de doortocht. De glijbaan zelf was dit jaar nog wat spannend, maar ze trotseerde vlot het moddergevecht en liet zich nadien toch ook nog even in het waterbad soppen.

Haar eerste stappen als kapoen zijn gezet, wat voor mij spannender is dan voor Marte zelf.  Met heel wat jaren kapoenenleiding op de teller, doet me dat toch wat: plots een kapoen zélf in huis. Ik raak er ongetwijfeld snel aan gewoon. En Marte, die was heel erg enthousiast na afloop van haar eerste echte vergadering daarstraks. Ze spreekt intussen al over extra kapoenenstreken uithalen… Benieuwd wat er nog komen gaat!

3 Responses

  1. Mams

    Wow! Een volgende keer moeten we toch eens naar die vlaggenmast-glijbaan komen kijken daar in Edegem. En voor de kapoenenstreken zijn we meteen gewaarschuwd! Ik ben al benieuwd wat Marte woensdag zelf zal vertellen over haar eerste vergadering.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.