Assorti

geplaatst in: 196, naaisels | 3

Alweer een maand geleden, 25 oktober. Het was de trouwdag van één van de nichtjes. Een kleedje voor die gelegenheid werd gevonden, bijhorende schoenen ook, maar een assorti tasje had ik (nog) niet. Ik kon een zwart exemplaar uit de kast vissen, of toch eerder zelf iets in elkaar knutselen? En hup, meteen weer een prima excuus om het boek “Mijn tas” nog eens open te slaan.

Voor deze gelegenheid koos ik een envelopje, een herschaalde versie van het Tilly model. Eens het patroon berekend en de stoffen geknipt, zat het zakje zo in elkaar. Het blijkt een fijn recept om zelfs als cadeauverpakking te gebruiken.

Voor een tasje voelde deze versie echter nog niet stevig genoeg aan. Daarom verknipte ik een oude placemat, overtrok die met dezelfde stof en voorzag meteen ook nog enkele zakjes. Dit extraatje ín de tas en als eindresultaat ziet dat er dan zo uit:

Stoffen via Stoffenpaleis Wilrijk
Patroon Tilly uit Mijn tas

3 Responses

  1. Veerle

    Dag Cathy, het bekleden van de placemat met stof deed ik eigenlijk helemaal tegen de regels van de kunst in.Op een rechthoekige lap blauwe stof naaide ik in het midden de groene stof en vormde de zakjes zowel links als rechts van het midden. Ik plooide de stof ROR zodat de groene stof meteen ook de onderkant van het geheel vormde. Zijnaden dichtstikken en keren. Dan kan je langs boven de placemat op z’n plaats steken. De bovenkant wilde ik eigenlijk 1 cm naar binnen plooien en dan tegen de placemat dichtstikken. Wegens nét te weinig stof, heb ik de bovenkant afgewerkt met een overlocksteek (op mijn naaimachine), maar dat valt op de foto niet zo goed op. Daarom geen keergaten dicht te naaien aan de onderkant.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.