Vakantie!

geplaatst in: 196, naaisels | 1

Heerlijk, de komende dagen blazen we even met z’n 4 uit. Een goeie week samen vakantie. Heel wat familiefeesten op het programma, een uitstap hier en daar, maar zeker ook enkele lazy days waarop niks moet en alles kan. Goede vooruitzichten zijn dat. Want de voorbije weken waren druk, zo druk dat we er zelfs niet toe kwamen om een échte kerstboom te zetten! Te drukke weekends passeerden de revue. Daarom doen we het dit jaar met enkele alternatieven om de kerstsfeer toch in huis te halen. Een berg cadeautjes draagt daar ook vrolijk toe bij…

Wat de voorbije weken wel lukte, was om de feestkleren voor Marte en Leni op tijd klaar te krijgen. Een plan zat al lang in mijn hoofd, ik zou 2 couponnetjes gebruiken die ik eerder via webshops aankocht. Ik moest het dus stellen met het aantal centimeters die ik voorhanden had.

Voor Marte gebruikte ik alle stof om een stolpplooi rokje te maken. Het rokje is helemaal gevoerd en heeft een blinde rits en verstelbare tailleband. Ik baseerde me voor het patroon op twee handleidingen die ik op de blogs van Mina Dotter & Emma en Mona vond en ging dan zelf verder aan de slag.

Voor Leni had ik voldoende stof voor een jurkje, maar wou ik graag een feestelijk extraatje toevoegen. In mijn zoektocht kwam ik (opnieuw) bij Straight Grain een tutorial voor het toevoegen van een schattig peter pan kraagje tegen. Dat zou het worden! Bleek dat de handleiding met exact hetzelfde stofje gemaakt werd…! Ik maakte dus schaamteloos een volledige kopie van de werkbeschrijving. Als basisjurk gebruikte ik het patroon uit de eerste SVDH.

Beide meisjes zijn content met hun nieuwe aanwinsten. Foto’s trekken in hun nieuwe outfit bleek deze keer echter niet op hun verlangenlijst te staan. Ik kan ze het niet echt kwalijk nemen… De laatste tijd hebben ze al vaak hun mooiste glimlach moeten boven halen. Wie weet wordt op één van de komende familiefeesten wel dé lucky shot getrokken. Dan wordt die hier zeker nog toegevoegd!

Patroon rokje Marte: naar werkbeschrijvingen op de blogs van Mina Dotter & Emma en Mona
Patroon kleedje Leni: basisjurk SVDH met bijkomende tutorial van Straight GrainInserted Peter Pan with piping
Stof rokje Marte: Chickadees in snow van Timeless Treasures
Stof rokje Leni: 1000 Cranes door Rashida Coleman Hale voor Cloud 9

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.