Mijn tas

geplaatst in: 196, naaisels | 0

“Mijn tas” van Elisanna en Fynn; een naaiboek met mooie taspatronen dat ik onlangs voor mijn verjaardag kreeg. Het stond meteen vast: dat boek ging niet lang onaangeroerd in de kast blijven staan… ’t Is moeilijk om te kiezen welk patroon er eerst aan moet geloven. Beginnen bij het begin dan maar: tas Rosalie in de grote versie.

Spannend toch wel, voor ’t eerst een tas ineen knutselen. Naden lostornen, een stuk stof opnieuw knippen wegens te klein, worstelen met biais,… Heel wat bijgeleerd, maar uiteindelijk zo blij met het resultaat : – ). Het doel van de tas stond vooraf niet echt vast, maar is snel beslist eens de tas af is. Ik maak van deze eerste tas gewoon écht “mijn tas” en stop er voortaan kleine naaispullen in.

 

De eerste versie vraagt ook snel om een opvolger: een kleinere versie van het “Rosalie” patroon. Deze keer maak ik de tas met binnenzakken van elastiek ipv een kamsnap. Les geleerd: volgende keer opnieuw voor de gemakkelijke zakjes met kamsnaps gaan! Het verwerken van de elastiek blijkt onhandiger dan vooraf gedacht.
Deze tas is trouwens wél een exemplaar om cadeau te geven. Aan Sofie, omdat kleine meisjes groot worden.

Patroon: Rosalie uit “Mijn tas”
Stof grote tas: groen bloemen via Alarm, restje jeans
Stof kleine tas: stoffenspektakel
Fournituren via fournituren.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.