Let’s sti(c)k together

geplaatst in: 196, naaisels | 27

… dat is samen met andere creatievelingen iets creëren op basis van dezelfde voorwaarden. We kiezen telkens 3 items uit waarmee iedereen een eigen project bedenkt. Marjolein komt met dit leuke idee op de proppen en leidt het geheel ook praktisch in goede banen.

Voor deze eerste editie bijten we de spits af door ons aan volgende criteria te houden:
° kies een ongebruikt patroon
° gebruik een stof die al minstens een jaar in je kast ligt
° zomer

Een project dat al langer in mijn hoofd zit, past helemaal in dit concept: ik beslis om een nieuwe mand te maken die dienst zal doen om knuffels op te bergen. Het huidige exemplaar op Leni’s kamer is dringend aan vervanging toe. Ik heb een grote linnenmand in gedachten en vind een tutorial bij Emma&Mona. In het verleden maakte ik al enkele tassen, maar ik waagde me nog nooit aan het ineenzetten van zo’n grote mand. Ik teken zelf het patroon en ga aan de slag met een bodem van 40cm diameter en een mandhoogte van 60cm.

Beide canvasstoffen liggen al even in mijn kast. De streepjesstof wordt op de kamers van M&L als gordijn gebruikt. De effen stof kocht ik ooit als onderdeel voor een tipi (die tot nu toe nog steeds niet gemaakt werd). Samen vormen ze de perfecte combinatie voor de nieuwe mand.

Ondanks hun dikte verstevig ik beide lappen stof toch nog met 3 lagen Vlieseline H250. Daardoor staat de mand echt mooi recht, ook wanneer ze niet gevuld is. Voor de bodem opteer ik voor een restje skai aan de buitenzijde en bevestig ik bijkomend een paspel. Tot slot voeg ik 2 handvaten toe, zodat de mand ook gemakkelijk verplaatst kan worden.

Leni is grote fan van haar nieuwe aanwinst en sleept deze zomer zonder twijfel al haar knuffels mee de tuin in.

Benieuwd wat de andere deelnemers met deze criteria maakten? Neem dan even een kijkje op volgende blogs:
Flaflinko * Mamadammeke * Wollebol * Stokstaartje doet het zo * Woohoo by Davina * Els Somers (gastblogt bij Whoohoo) * Frullemieke * Naaiz * Just Delphine * Lilliepawillie * Wilwarin Made With Love * Bilson * Tante Fee * Voor Milo

Patroon: zelf getekend op basis van de tips bij Emma&Mona
Stof canvas gestreept: Ikea – niet meer te verkrijgen
Stof canvas effen: Ikea
Skai leer onderzijde: restje uit de voorraad van Mams
Paspel: zelf gemaakt

27 Antwoorden

 1. Mooi en praktisch!

 2. Supertof zeg!!! Ik ben fan!!! Is dat met keergat?

  • Ik gebruikte idd een keergat, Marjolein. In de rechte naad van de binnenstof liet ik een grote opening. Het geheel keren ging zo super vlot!

 3. Whaaw zo mooi! Wil ik ook graag maken!

  • Gewoon doen, Martine! Af en toe wat duwen en trekken door die versteviging, maar al bij al ging het ineen zetten behoorlijk vlot.

 4. Zeer mooi! Daar zou ik niet aan durven beginnen :-). Knap!

 5. Oh, die mand is geweldig! En schoon!!
  –hahaha, misschien moet ik me daar toch ook eens aanzetten ;)–

 6. Weeral zo mooi! En blij dat de restjes kunnen dienen. Mx

 7. Supertof!!! Ooit wil ik dat ook nog eens proberen 🙂 Wel jammer dat die streepjesstof niet meer verkrijgbaar is bij ikea, ik heb er ook al vanalles mee gemaakt en nu is ze bijna op 🙁

 8. Waauw, knap! en zie ik daar een troetelbeertje in die mand? <3

 9. Een mand om spontaan bij te gaan opruimen :).

 10. Keitof Veerle! !

  • Dankjewel, Barbara. En eigenlijk ook naar jouw exemplaar dat je een tijd geleden maakte. Ik was toen meteen verkocht voor een gelijkaardig project.

 11. Super leuk. Zou hiervoor kunnen dienen voor dochter haar spullen.

 12. Super leuk gedaan.

 13. Heel tof! Beter dan al die (veel te dure) manden in de winkel!

Laat een reactie achter